L’esquiador català de Spainsnow, Quim Salarich, aconsegueix novament una altra gran actuació a la Copa del Món d’eslàlom (SL), la millor d’aquesta temporada, amb una 15a posició en el difícil traçat de Schladming realitzant dues mànigues molt sòlides i sense errors en una pista ràpida i molt dura. L’esquiador basc de Spainsnow, Juan del Campo, amb el dorsal 54, es va ficar a la segona mànega amb el dorsal més alt de tots i ha obtingut el millor resultat de la seva carrera esportiva amb un 22è lloc en un SL de Copa del Món. Gràcies a aquests excel·lents resultats i en situar dos esportistes de Spainsnow en una segona mànega, la temporada que ve hi podrà haver tres representants espanyols a l’especialitat de SL.

Quim Salarich (FCEH-LMCE) i Juan del Campo (NKEF-EURO) han brillat amb llum pròpia a la setena prova de la temporada de SL del Circ Blanc que s’ha desenvolupat a l’espectacular esdeveniment nocturn de Schladming, a Àustria, al que s’amuntegaven 40.000 enfervorits espectadors. Aquesta nova prova internacional ha estat la confirmació que les bones condicions de neu beneficien els esquiadors de l’equip Spainsnow que han quallat una actuació històrica amb un nou top 15 de Quim Salarich i una sorprenent i sensacional 22a posició de Juan del Campo. Aquesta fita s’ha aconseguit després d’una espectacular passada a la segona mànega dels dos corredors després de superar un traçat en què la neu s’ha deteriorat amb molta claredat al pas dels corredors. És la segona vegada que ho aconsegueixen després d’aconseguir-ho la temporada passada a Garmisch quan Quim va ser 8è i Juan 25è.

L’esquiador de Rossignol de la Molina Club d’Esports, amb el dorsal 28, va ser clarament de menys a més a la primera mànega en una baixada força constant en què va començar d’una forma més conservadora per acabar oferint el seu millor esquí i colant-se a la segona mànega a la 26a plaça amb un temps de 57.74 a +3.55 del que ha estat gran dominador en aquesta primera part de la prova, el noruec i contendent al títol, Henrik Kristoffersen que va finalitzar amb un registre de 54.19 segons.

Fis Alpine Ski World Cup 2022-2023 – Joaquim Salarich (ESP) Schaldming (AUT) 24/01/2023Photo: Gio Auletta/Pentaphoto

Fis Alpine Ski World Cup 2022-2023 – Joaquim Salarich (ESP) Schaldming (AUT) 24/01/2023Photo: Gio Auletta/Pentaphoto

A la segona mànega, Salarich, va sortir amb una pista en molt millors condicions, en cinquè lloc des del portillón de sortida per poder demostrar que vol tenir un lloc a les grans finals que es desenvoluparan als Pirineus al març. I així ho va fer, ja que va baixar per l’espectacular pista de l’stadium de Planai d’una forma magistral que li va permetre col·locar-se com a líder provisional de la cursa amb un temps total d’1:51.50 en una prova que va acabar guanyant el francès Clement Noel amb un registre definitiu de 1:48.97. A ressaltar el fenomenal quart millor registre de tota la màniga (53.76) per part de Quim que l’ha legitimat a pujar fins a 11 posicions a la classificació general finalitzant al top 15, la seva millor posició de la temporada.

Tot just acabar, l’esquiador de Premià de Dalt, ha destacat que “l’ambient ha estat increïble, 40.000 persones recolzant l’esquí aquí a Àustria, ha estat una sensació increïble. Ens podem sentir orgullosos del que estem fent. Ha estat una primera mànega complicada amb un rail que costava molt ficar-se dins però ho hem lluitat i hem acabat a la 26a posició. A la segona mànega hem lluitat de la primera a l’última porta amb una baixada molt bona, amb un quart temps de màniga que ens ha permès remuntar fins al top 15. Portem dues molt bones curses a Kitzbühel i aquí, a Schladming, estem reprenent el nivell que teníem i gràcies a aquest resultat de Joan i meu hem desbloquejat aquesta tercera plaça una altra vegada per a un espanyol i la veritat és que és un autèntic orgull”.

Fis Alpine Ski World Cup 2022-2023 – Juan del Campo (ESP)Schaldming (AUT) 24/01/2023Photo: Gio Auletta/Pentaphoto

Fis ski world cup 2022-2023. Juan del Campo (SPA)
Schladming (AUT) 24/01/2023
photo: Marco Trovati/ Pentaphoto

Per la seva banda, Juan del Campo (NKEF-EURO), es va ficar per primera vegada des de començament de temporada entre els 30 millors amb el dorsal més alt de tots els competidors de la primera mànega. En aquest sentit, amb el número 54, va ser capaç d’entrar en una excel·lent 29a posició deixant fora noms de l’escena internacional tan importants com Alexis Pinturault, Michael Matt o Sandro Simonet. Ho va fer a +3,98 del líder Kristoffersen amb un temps total de 58,17.

En totes les proves anteriors de Copa del Món, l’esquiador basc de Spainsnow, no es va poder colar entre els 30 millors noms de la classificació general per a la segona mànega a causa de la gran diferència que es trobaven els dorsals alts amb l’estat de la pista ja que la neu es deteriorava molt al pas de tots ells a causa de les condicions meteorològiques d’inici de temporada.

A la segona mànega, l’esquiador d’Atomic, sortia en segon lloc del portillón de sortida i amb una pista en unes condicions excel·lents en un canvi de dinàmica absolut per a ell aquesta temporada. Amb aquest panorama afrontava la segona baixada amb tota la confiança i una gran ambició que el va portar a obtenir el millor temps provisional en acabar la baixada amb un registre total d’1:52.32. En finalitzar el pas de tots els corredors es va concretar la seva 22a posició final que és el millor resultat de tota la seva carrera esportiva a Copa del Món.

Cal destacar que del Campo va realitzar el segon millor temps al pas pel segon sector, fet que demostra la intensitat amb què el basc va viure el seu descens. El bilbaí guarda molt bons records de la pista nocturna de l’stadium de Planai, a Schladming, ja que el 30 de gener del 2019 ja va aconseguir classificar-se per a la segona mànega.

A la línia de meta i amb el millor resultat de la seva carrera esportiva, Del Campo afirmava que “estic en un núvol, portava moltes carreres i el mes de gener a un gran nivell i amb ganes de demostrar-ho, han estat condicions molt difícils. A Kitzbühel tenia una gran oportunitat, però un cavallet em va deixar fora de tota opció. Poder fer-ho avui en aquesta pista davant de tota aquesta gent que viu aquest esport com si fos el futbol a altres països és increïble. Tenia ganes de treure’m l’espina de fa quatre anys que també vaig passar a segona mànega però vaig tenir un error al segon traçat. Avui he fet un gran esquí a les dues baixades i estic encantat. Ara vull seguir endavant, donarem molta guerra i espero que les condicions ens segueixin acompanyant com en aquestes darreres carreres. Demostrarem que estem aquí”.