Ander Mirambell inicia la temporada 2019-2020 afegint nous reptes esportius i personals a la seva motxilla. El pilot espanyol compaginarà aquest any la seva tasca com a pilot amb la d’entrenador, dirigint les evolucions dins i fora de el gel d’Adrián Rodríguez i Paula Raul, estendards de el programa de nous talents que ell mateix ha promogut al costat de la Real Federación Española de Deportes de Hielo.

Ander debutarà el 20 de novembre a la primera cita de la Copa Amèrica a Lake Placid, Estats Units, doble carrera en què estrenarà la nova reglamentació tècnica de l’skeleton masculí, que eleva el pes de pilot amb trineu als 120 kg, i que canviarà radicalment l’esport. Mirambell acaba de superar amb èxit la primera setmana d’entrenaments a Winterberg i es disposa a viatjar a Lake Placid. El pilot espanyol tornava a el gel després d’una recuperació molt llarga i dura de la lesió a l’esquena que va llastrar, en gran mesura, les seves actuacions en la passada temporada: “Em vaig lesionar a Park City al novembre de 2018, fa poc més d’un any, i fins a l’agost no vaig rebre l’alta mèdica. Fins i tot sense poder realitzar treball específic, he mantingut el to físic gràcies a la bicicleta, el gimnàs i la piscina, compensant amb la màxima il·lusió per la nova campanya totes les dificultats”, diu.

Per Ander la 2019-2020 serà una temporada de canvis a nivell personal, començant pel seu nou paper com a pilot-entrenador: “He dissenyat la planificació d’Adrián Rodríguez i Paula Raul, els nous talents de la Real Federación Española de Deportes de Hielo, i als que acompanyaré com a tècnic sense oblidar el meu rol com a esportista. Aquesta decisió m’obliga a sacrificar algunes cites de la copa d’el món, per tal d’acompanyar-los a la Copa Amèrica o la Copa d’Europa“.