La icònica marca japonesa de roba d’esquí alpí Descente va presentar ahir la primera col·lecció càpsula desenvolupada amb el millor esquiador del moment, el suís Marco Odermatt

Descente, la icònica marca japonesa de roba d’alta gamma d’esquí alpí, va presentar a Baar, Suïssa, una línia de roba d’esquí edició limitada que ha dissenyat juntament amb l’esquiador suís Marco Odermatt, dues vegades campió mundial, guanyador de medalla de or en supergegant a Pequín 2022 i guanyador de la Copa del Món d’esquí alpí el 2022-2023.

Descente va començar la seva aliança amb Marco el 2018. Un any més tard va aconseguir la seva primera victòria a la Copa del Món, la temporada 2019-2020. A la temporada 2022-2023, va guanyar 13 curses i va obtenir un total de 2.042 punts, superant el rècord establert pel llegendari Hermann Maier la temporada 1999-2000. A més de crear un nou rècord de punts, Marco va guanyar el seu segon títol consecutiu a la general de la Copa del Món ia la disciplina de Slalom Gegant, així com el seu primer títol a la disciplina de Super G.

La col·lecció càpsula Marco Odermatt, que estarà disponible a les botigues a partir del 6 d’octubre del 2023, està inspirada en l’estil de vida i les preferències d’Odermatt, que combina el rendiment d’elit amb l’estil i la comoditat

La col·lecció càpsula Marco Odermatt, que estarà disponible a les botigues a partir del 6 d’octubre del 2023, està inspirada en l’estil de vida i les preferències d’Odermatt, que combina el rendiment d’elit amb l’estil i la comoditat. La col·lecció inclou una jaqueta, uns pantalons, una capa intermèdia i accessoris, tots ells dissenyats per oferir un rendiment superior i un ajustament perfecte. Durant els darrers 90 anys, Descente ha dedicat les seves habilitats tècniques i de disseny a la creació de les peces de competició més ràpides del món. Fins al detall més mínim, s’ha depurat la funcionalitat a la recerca de la màxima perfecció de les formes. La roba d´esquí de Descente està dissenyada per potenciar l´esperit esportiu i maximitzar el rendiment físic. La batalla per conquerir ment i cos dels esquiadors és l’essència del “confort funcional” i la filosofia artesanal de la marca japonesa.

A Espanya, Descente fa anys que és patrocinador oficial de l’equip nacional d’esquí alpí. De fet, és una marca amb elevat reconeixement i estima pels aficionats a aquest esport a Espanya, i que es veu cada any a les estacions d’esquí del territori. “És una gran oportunitat per treballar amb Descente i ara que he pogut treure la meva pròpia col·lecció em sento encara més especial. El look és diferent del que acostumo a portar, l’equipació de l’equip suís. Volia poder portar altres colors que no només el vermell de l’equip i que fos diferent del que s’esperava. És una càpsula pensada i feta perquè qualsevol la pugui vestir i gaudir d’un gran dia d’esquí”, comentava Marco Odermatt a la presentació.

Qualitat i innovació a la càpsula Marco Odermatt

Els dissenys de la col·lecció presenten un logotip que mostra la primera medalla d’or de Marco a Slalom Gegant als Jocs Olímpics de Pequín amb un temps de “2:09.35”. Aquest logotip, que s’adhereix de forma autoadherent i es pot treure en rentar la peça, ret homenatge als èxits de l’esquiador. La jaqueta i els pantalons de la col·lecció estan confeccionats amb el patró S.I.O. de Descent, el resultat d’anys de recerca i desenvolupament en competició de velocitat. Un patró amb un enfocament minimalista que elimina els adorns innecessaris, maximitzant la funcionalitat, reduint el pes de la peça i millorant la facilitat de moviment.

El nou sistema de transpiració de descent manté el cos confortable gràcies a la circulació d’aire a l’interior de la peça i la ventilació per a l’excés d’humitat, adaptant-se a diferents escenaris i climes. Les reixetes d’escapament situades a la part superior de l’esquena conjuntament amb les cremalleres als laterals afavoreixen l’alliberament de l’excés d’humitat de l’interior de la peça alhora que es mantenen totes les propietats de paravent, impermeabilitat i aïllament tèrmic de la jaqueta. Les butxaques frontals verticals tenen cremalleres d’obertura superior i inferior per accedir a les obertures interiors i aconseguir un flux d’aire addicional.

Les capes intermèdies estan dissenyades per combinar amb la jaqueta externa i garantir un ajustament perfecte quan es fan servir conjuntament. La tècnica especial del revestiment interior i2C està dissenyada no sols per millorar la mobilitat, sinó també per reduir els punts freds i mantenir la calor. Les esquenes estan confeccionades en teixit paravent amb perforacions tallades amb tecnologia làser per proporcionar el màxim confort combinant transpirabilitat amb paravent. Prenent com a referència els entrenaments de Marco, que impliquen posar-se i treure’s els pantalons amb freqüència, aquests tenen cremalleres a banda i banda per facilitar aquesta tasca. Els tiradors de les cremalleres són ovalats per facilitar-ne l’adherència, fins i tot amb guants en condicions de neu i fred extremes. Amb aquestes cremalleres, els pantalons es poden posar i treure fàcilment fins i tot vestint una jaqueta o mentre es puja en un remuntador.

“Tot per a l’esportista” és la filosofia de Descente, i la marca es compromet a seguir dedicant els seus coneixements i la seva tecnologia a l’eliminació d’elements innecessaris per a tots els que vesteixen les peces, ajudant-los a aconseguir un potencial desconegut, i oferint-ne una àmplia gamma de valors com a marca esportiva de primera qualitat. Descente i Marco Odermatt anticipen una emocionant aliança que combina l’excel·lència en el disseny de roba d’esquí amb el rendiment d’elit a l’esquí alpí.

Pàgina web especial: www.descente.com/en/ marco_odermatt