David, aquesta temporada, tot i la Covid-19, heu començat una nova temporada després de tancar la passada amb unes bones xifres.
La veritat és que sí. Des de el punt de vista del nombre de visitants portàvem gairebé els mateixos de l’any passat. Va ser una temporada molt positiva. S’està donant en les últimes temporades que la climatologia acompanya els caps de setmana i festius, i això fa que els números siguin molt bons. El cert és que portem dos anys molt bons.
Com va anar la primera integració de Boí dins de l’estructura de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC)?
Al novembre de l’any passat es va signar el conveni de cooperació. Jo estava a la comissió de serveis a Ferrocarrils, però teníem independència de treball. Ha anat molt bé, ja que sentim el suport d’un grup tant important com Ferrocarrils i no s’ha d’oblidar que l’encàrrec que teníem nosaltres era fer la transició. Finalment es va analitzar el model de gestió de l’estació i veure quins canvis s’han de fer i què s’ha de mantenir perquè es consolidi com un producte bo.
La manca d’inversions ha convertit els treballadors de l’estació en uns grans professionals
Quin és el pla que teniu previst a Boí?
L’estació, en mans privades, ha tingut un dèficit d’inversions en els últims deu anys. L’únic que s’ha fet en aquest període és el manteniment de les instal·lacions per assegurar l’obertura. Tenim una manca d’inversions, de maquinària, remuntadors vells, una sèrie de remuntadors dels que hem de fer neteja. Hem de substituir l’accés a Puig Falcó i hem d’analitzar bé com ho fem. És un telecadira que ens ha donat molts problemes, i hem d’arreglar el tema dels accessos i dels aparcaments. Davant de tot això ens hem trobat amb una gran professionalitat de tot l’equip que hi treballa. Aquesta manca d’inversions els ha convertit en uns grans professionals. Tenim un equip humà extraordinari. I també ens hem trobat una vall bolcada amb l’estació.
Podria explicar una mica més el canvi que preveuen a Puig Falcó?
Aquesta temporada volem iniciar el projecte de substitució del telecadira, però no fer-lo de forma imminent, ja que s’ha de fer un estudi en el que s’analitzin les possibles opcions. No sabem si posarem un altre telecadira o un teleesquí. El telecadira es va instal·lar fa més de 20 anys amb la tecnologia que hi havia llavors i no es van tenir en compte aspectes com les condicions meteorològiques. La seva ubicació no és la millor, perquè es troba a la carena i suporta bens molt sostinguts. La seva mitjana de dies oberts és del 50% i no pots tenir la zona més alta de l’estació condicionada a un remuntador mal ubicat.
No podem tenir la zona de Puig Falcó tancada la meitat de la temporada
Quins altres objectius tenen per aquesta temporada?
Una major digitalització, oferir la venda anticipada del forfet, que la gent vingui amb el forfet de casa, i també iniciarem el projecte d’adequació i millors dels aparcaments. Nosaltres no som molt amics de les taques d’asfalt a la muntanya i volem mirar quines opcions tenim.
Quelcom més prioritari?
No, la veritat és que no. Pensa que portem des de el 2014 sent propietaris de l’estació, que no s’han fet inversions de millors però sí de reposició. Per exemple, en tot el tema de neu artificial hem canviat la tipologia dels canons i hem crescut en zona innivada. L’objectiu és que al 2026 puguem cobrir amb neu artificial el 70% de l’estació, ara arribem al 40%.