La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha clos l’acte de la presentació de la 101a Volta Ciclista a Catalunya aquesta tarda a l’INEFC de Barcelona. Una volta ciclista que, segons la consellera, “continuarà oferint experiències úniques a esportistes i afició” a Catalunya on “existeix una llarga tradició esportiva vinculada al món del ciclisme”. En aquest sentit, la consellera ha agraït el compromís i la constància de l’equip organitzador, encapçalat pel Rubèn Peris, per poder celebrar una nova edició d’aquest esdeveniment d’abast internacional i ha recordat que l’edició 100 de la Volta l’any passat va arribar a 190 països.

Durant la cloenda, la consellera Vilagrà ha reiterat el suport del Govern a la prova centenària deixant clar que és “una absoluta prioritat mantenir-nos al costat de la gent de l’esport, de les entitats, clubs, esportistes i totes les persones implicades que feu possible que l’esport català sigui referent i guia arreu”. La consellera ha qualificat la Volta com “un bon instrument per promoure el ciclisme a Catalunya i un exemple, també, de la força transformadora que té l’esport”, un aspecte que és un eix prioritari d’actuació de la Secretaria d’Esport i de l’Activitat Física del Departament de la Presidència.

Pel que fa a la ruta d’aquesta 101a Volta, la titular de la Presidència, celebra que les set etapes “variades i exigents” de la Volta “impliqui el país sencer” i que torni a Perpinyà 67 anys després de l’última vegada el 1955. En aquest sentit, la consellera també ha agraït la implicació i col·laboració del món local, ajuntaments i diputacions, “perquè aquesta Volta sigui un èxit un any més”. I ha destacat que “la Volta ens projecta internacionalment com a destí turístic i ens consolida com a país referent esportiu”. “Catalunya és país esportiu i un país esportiu és un país vertebrat”, ha dit la titular de la Presidència.

La consellera Vilagrà també ha tingut un record especial per a la reVolta de ciclisme femení i ha destacat que la reVolta “ens permet gaudir de les millors ciclistes femenines i reforçar l’aposta i suport a l’esport femení” i ha reiterat que “aquesta és la legislatura de l’esport femení”.

Segons la consellera, la Volta és més que esport, “també és projecció internacional, solidaritat i model de país esportiu”. En aquest sentit, ha destacat la col·laboració amb en Jordi Badia en benefici d’Althaia, la fundació que gestiona l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Amb l’objectiu de generar consciència sobre l’ictus i recaptar fons per a la seva investigació i tractament. I que persegueix la mateixa finalitat en la lluita contra l’ictus, apadrinat per la corredora de curses de muntanya i exparlamentària catalana Núria Picas.

A l’inici de la presentació, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula Paretas, que també hi ha participat, ha afirmat que la Volta “transmet sentiment de país i valors com el sacrifici i la lluita per un objectiu col·lectiu”. “Construïm societat a través de l’ADN esportiu català i la Volta és una peça clau”, ha dit.