El grup revalida així el seu compromís social amb les valls reinvertint la totalitat dels beneficis de la temporada passada.. El foment de la pràctica esportiva es potencia amb el programa Aprende a Esquiar, nous espais per a esquí de muntanya i raquetes i un ampli ventall d’esdeveniments i competicions. L’oferta gastronòmica destaca aquesta temporada amb el redisseny i l’obertura de nous espais, així com amb l’estrena d’un menú estrella Michelin a Formigal-Panticosa. La combinació de música i neu que ha caracteritzat l’oferta del grup els darrers anys es reforça amb el llançament d’un nou concepte, M Experience

El Grup Aramón inicia la temporada d’esquí presentant les novetats amb què reforça el model d’oci i diversió, que li ha permès assolir el lideratge del sector nacional de la neu, amb quotes de mercat properes al 23%. La tendència ascendent del grup en els darrers anys, amb mitjanes d’1,1 milions de visitants per campanya, ha tingut el seu reflex en el pla de l’eficiència econòmica. Així, el Grup ha obtingut beneficis econòmics en les últimes temporades d’obertura, i s’ha materialitzat en més de 20 milions d’euros en els darrers sis anys. Són precisament aquests beneficis els que permeten al Grup reforçar la seva missió fundacional i compromís amb les valls en ser reinvertits en la seva totalitat a les estacions. I és que aquesta temporada s’han invertit més de 6 milions d’euros per preparar i posar a punt les estacions.

Inversions a pistes i serveis per assegurar l’experiència de l’usuari

El primer focus d’inversió del grup se centra en la feina necessària per fer de les estacions d’Aramón aquest espai d’oci i diversió que els usuaris troben quan les visiten. En aquest sentit, cal destacar, el reforçament dels sistemes de producció de neu amb la instal·lació de nous canons, millorant així l’eficiència energètica, o la incorporació de noves màquines trepitja pistes que permetin intensificar els treballs nocturns de preparació de les estacions. Addicionalment, s’ha treballat en el condicionament del traçat de diferents pistes, per garantir-ne la conservació al llarg de la temporada com la del tub de Sarrios o Garmet a Formigal-Panticosa o l’ampliació de la pista Barranco a Javalambre. Finalment, els treballs a pistes s’han complementat amb la renovació de tota la senyalètica a l’estació de Cerler.

Un altre dels aspectes a què s’han destinat les inversions és la millora dels serveis i l’atenció al client. Així s’ha ampliat l’oferta de serveis disponibles a través de la pàgina web, i es pot accedir com a novetat als avantatges del Club Aramón des de la pàgina de Viajes Aramón. Ja a l’estació, els usuaris tindran al seu abast nous serveis com a carregadors elèctrics als accessos a Cerler o la recollida automàtica dels forfets a Terol, permetent accedir a pistes de manera ràpida i àgil. El lloguer d’equips, és un dels serveis més sol·licitats pels usuaris és, amb l’adquisició de nous equips, la remodelació dels punts de lloguer a Terol i a Formigal, o les noves taquilles guarda esquís VIP a Ampriú a Cerler un altre de els punts de millora. Les boutiques del grup també renoven la seva oferta amb un nou punt de servei a Sarrios i la reubicació i ampliació de la botiga de Cerler, integrant-la a l’espai de lloguer.

A nivell de servei al client la gastronomia és un complement indispensable a l’experiència dels usuaris a les estacions del grup. Així, a l’estació de Formigal-Panticosa, cal assenyalar la inauguració d’un nou punt xurreria-creperia dins la zona de Sarrios, la remodelació i reobertura de la Yurta i els Tipis i l’ampliació de l’Iglú, així com el recondicionament de la cabana Sabocos dins del sector Panticosa. A l´estació de Cerler destaca la renovació total de Colladeta, com un dels punts més emblemàtics de l´estació que permetrà gaudir de les millors hamburgueses de la vall amb incomparables vistes al´Aneto.
És important destacar com tota aquesta inversió es fa sota el compromís de generar un impacte positiu sobre el territori. Per a aquesta temporada les previsions del grup estableixen la generació de més de 1.000 llocs de treball directes, amb una despesa induïda que podria superar els 200M€. Tot això sota criteris de responsabilitat ambiental que es concreten en aspectes com l’ús del 100% d’energies renovables o l’eliminació total de plàstics a l’operativa del grup.

Fomentant la prova i el desenvolupament a la pràctica esportiva

El Grup reforça la seva aposta, en col·laboració amb Ibercaja, acompanyant de manera especial els usuaris debutants amb el programa Aprèn a Esquiar. Aquesta temporada a més de l’ampliació dels continguts s’inaugura a l’estació de Javalambre l’Espai Vamos, dissenyat per assegurar als usuaris una experiència de qualitat en els primers passos a la neu.

De la mateixa manera, el sector Panticosa reforça el seu compromís amb l’ensenyament obrint el ventall de la seva oferta a noves modalitats de la pràctica esportiva guiada, amb 3 rutes d’iniciació de skimo i un itinerari de raquetes de neu.

Els amants del freestyle també compten amb novetats aquesta temporada amb el redisseny de l’Snowpark de Formigal-Panticosa, que en facilitarà l’obertura i el manteniment, i la inclusió de nous mòduls.

Mereix una menció a part l’àmplia programació d’esdeveniments esportius, entre els quals destaquen la Copa del Món de Quilòmetre Llançat, el campionat d’Espanya absolut a Formigal-Panticosa o la prova de Freeride World Tour que acollirà l’estació de Cerler, incrementant així la presència del grup al camp de l’alta competició internacional.

Les experiències com a factor diferencial de l’oferta d’Aramón

Si hi ha alguna cosa que caracteritza l’oferta del grup són les seves experiències diferencials, que permeten als usuaris generar records inesborrables del pas per les muntanyes d’Aramón. En aquest sentit, Valdelinares reforça la seva oferta per a no esquiadors amb l’adequació de la cinta de l’àrea de trineus, cosa que millorarà el flux d’usuaris en aquesta zona. Per la seva banda, Cerler redissenya l’oferta de Skyline alhora que reedita una nova edició de l’Snowcooking, l’esdeveniment gastronòmic més representatiu de la Vall de Benasque. Per finalitzar l’estació de Formigal-Panticosa ha renovat la seva oferta de sopar a La Glera, igual que la de tobogganing orientada als usuaris amants de l’adrenalina. I com a plat fort, cal destacar la col·laboració amb el restaurant d’estrella Michelín, Cancook, per oferir una experiència gastronòmica incomparable dins de Las Mugas.

M Experience, una experiència de diversió d´una altra dimensió

El Grupo Aramón aposta per refermar el seu vincle d’unió amb la música, del qual és pioner a la península i que es va iniciar fa gairebé quinze anys amb el naixement de Marchica. Així, la temporada passada artistes de la talla de Loquillo, Taburete, Morten, Quintino o Claptone, per nomenar només algun dels més representatius, van formar part del cartell de l’estació de la Vall de Tena. Per a aquesta nova campanya Formigal-Panticosa proposa, sempre amb la música com a fil argumental, portar la diversió a una altra dimensió. I és que els diferents punts de l’estació es transformen per acollir una programació musical que acompanyi l’usuari al llarg de la jornada d’esquí, vivint una experiència única des que comença el dia fins que cau la nit. Una programació disponible des dels nous canals de M Experience, que s’anirà desvetllant al llarg de la temporada i que promet portar el ritme de la diversió a un nivell expert.