Els esquiadors RFEDI-Spainsnow Quim Salarich i Juan del Campo inauguraran la seva temporada al Circ Blanc a l’eslàlom (SL) de Val d’Isere (França) el diumenge 11/12 disposats a millorar els històrics resultats ja aconseguits el passat hivern.

Quim Salarich (FCEH-LMCE), especialista a Slalom, disputarà el diumenge 11 de desembre la Copa del Món d’Esquí Alpí a Val d’Isere (França), on la temporada passada va aconseguir la 15a posició, començant una temporada que seria històrica per l’esquiador de Rossignol. Serà la 67a edició del Criterium de les Primeres Neus de l’estació francesa i la pista serà la icònica Face de Bellevarde amb un punt de fins al 70% d’inclinació.

L’esportista de Premià de Dalt afronta la temporada 2022-2023 amb ganes i motivació per aconseguir un podi a Copa del Món que ja el va poder acariciar l’any passat. Quim Salarich va aconseguir tancar la temporada amb una 5a posició a la Copa del Món de SL de Meribel, França, on va guanyar la segona mànega. A més, va finalitzar la temporada el 20 del rànquing mundial en la mateixa especialitat després d’aconseguir 5 top 15 al màxim circuit d’eslàlom.

La pretemporada ha estat bona, hem entrenat en molts llocs diferents amb molt bones condicions, sobretot a la darrera concentració a Suècia on trobem gel i condicions similars al que ens trobarem a la Copa del Món

Salarich ha representat Espanya als Jocs Olímpics de PyeongChang 2018 i Beijing 2022, i ha estat mundialista 4 vegades, Vail 2015, Saint Moritz 2017, Äre 2019 i Cortina d’Ampezzo 2021, amb el seu millor resultat a la 25a posició a Su.

Quim Salarich va manifestar, durant els seus entrenaments a Bormio aquesta setmana, que “quan va acabar la temporada passada ja tenia ganes que comencés la següent. Aquest any ens hem tret 30 dorsals de sobre a les primeres curses, això és una ajuda i una motivació per a encarar les competicions que ja tenim a sobre La pretemporada ha estat bona, hem entrenat en molts llocs diferents amb molt bones condicions, sobretot a la darrera concentració a Suècia on trobem gel i condicions similars al que ens trobarem a la Copa del Món. També hem estat provant material. Estic molt content i les sensacions amb els meus Rossignol són molt bones. Amb moltes ganes de lluitar per aconseguir el podi i amb molt bones expectatives”.

L’especialista en eslàlom va comentar que “la pista Face de Bellevarde m’agrada força, vaig tenir la sort de provar-la per primera vegada l’any passat en competició. És una pista que té de tot, té pla, canvis de pendent i mur. Aquest any ja sé més o menys com és la pista, tinc bons records i ganes de tornar a llençar-me”.

Juan del Campo (NKEF-EUROSKI) va participar durant la temporada passada en sis Copes del Món, aconseguint un Top 30 al SL de Garmisch-Partenkirchen, uns molt bons resultats a la Copa d’Europa, destacant la 7a posició al SL d’Almaasa , Suïssa i un or a Eslàlom de la FIS Bielmonte (ITA). Viatjarà fins a Val d’Isere (França) per repetir els èxits de la temporada passada i acabar l’any amb unes bones sensacions després d’una 1a i 3a posició a la Copa Sud-americana a Argentina.

L’esquiador bilbaí va compartir les seves bones sensacions també des de Bormio manifestant que “l’entrenament fins ara ha anat molt bé i crec que la línia de treball ha estat bona, tota la pretemporada hem complert les previsions. Plantejo el cap de setmana amb moltes ganes i ja veurem què passa. Els meus objectius són esquiar bé i fer la meva millor versió. A posteriori veure el resultat i analitzar la meva baixada. Espero quedar entre els 30 per poder barallar aquesta segona mànega”.

Va ser olímpic a PyeongChang 2018 i ha participat als Mundials d’alpí de Cortina d’Ampezzo 2021 (Itàlia), als d’Are (Suècia) el 2019, on va ser el 27 al SL i als de St Moritz (Suïssa).