Aquest divendres, la pista Streif de Kitzbühel (Àustria) ha fet honor a la seva fama i ha suposat tot un repte pels esquiadors que han desafiat afrontar-la en el descens de la Copa del Món. La victòria ha estat pel més valent i pel més ràpid, el suís Beat Feuz, qui per fi guanyava en aquest mitic i perillós escenari després de ser segons en els tres últimes vegades que la Copa del Món ha disputat una cursa de velocitat en aquest escenari que la temporada passada va congregar més de 85.000 persones els tres dies de competició: 2018, 2019 i 2020.

El triomf de Feuz, que feia un any que no pujava dalt de tot del podi, ha quedat en un segon pla després de les dues fortes caigudes que s’han produït en el decurs de la competició. De fet, van ser dues les caigudes que es van produir, primer la del nord-americà Ryan Cochran Siegle i desprésr la de l’suís Urs Kryenbuehl. Tots dos van haver de ser evacuats en helicòpter i poc després les condicions meteorològiques es complicaven molt i direcció de cursa donava per finalitzada la prova després que ja haguessin abaixat els 30 millors esquiadors.

Pocs després de la caiguda, l’equip nord-americà d’esquí emetia un comunicat tranquil·litzador a l’anunciar que el seu esquiador havia patit una fractura cervical menor” i que ja estava descansant a la seva habitació de l’hotel. Ryan havia aconseguit un dels dos millors temps en els entrenaments previs i aquesta temporada havia aconseguit la victòria en el SG de Bormio (Itàlia).

Més alarmantva ser la caiguda d’Urs Kryenbuehl, que disputava la seva carrera número 45 a la Copa d’el Món, que a més es va produir en l’últim salt abans de creuar la línia d’arribada, ja que a més es va produir quan l’esquiador anava a 145 km/h. El primer examen mèdic indicava que Urs -que aquesta temporada havia aconseguit dos tercers llocs en les proves de la Copa del Món de Bormio (Itàlia) i Val d’Isere (França) patia una commoció cerebral, una clavícula trencada i que tenia danyats els lligaments del seu genoll.

Desitjem als dos esquiadors una bona recuperació.