La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha signat avui el conveni per construir el nou Centre de Tecnificació Esportiva de la Catalunya Central, juntament amb l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el rector magnífic de la aUVic-UCC, Josep Eladi. Budó ha destacat la tasca conjunta de les administracions per “dur a l’èxit” un projecte que “va més enllà de la ciutat de Vic” i que ha comparat amb el potencial “transformador” que va suposar per a la demarcació la creació de la Universitat.

Al Centre de Tecnificació, que es posarà en marxa el setembre de 2021, se sumarà també la delegació territorial de l’Esport a la Catalunya Central, que s’instal·larà en un equipament cedit per l’Ajuntament. Per aquest motiu, la consellera de la Presidència ha destacat que Vic esdevindrà “un referent de l’esport al nostre país”.

Durant la signatura del conveni, la consellera Budó ha estat  acompanyada del secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, que ha explicat que amb l’acte d’avui s’ha establert “l’arquitectura institucional” que ha de permetre desenvolupar el centre.

A partir d’aquí, ha detallat, es decidiran quines inversions s’hi destinaran, vinculades als diferents programes que engegui el centre, el nombre d’esportistes, l’equip i cos tècnic i els recursos associats a cada programa. En aquest sentit, Figueras ha concretat que els atletes que s’entrenin en aquest centre de tecnificació rebran una beca de la Secretaria General de l’Esport que pot ser estrictament esportiva, per als que utilitzin l’equipament només per entrenar-se; esportiva i de formació, amb la qual es finança el cost del programa esportiu i de formació, i la beca completa, que inclou també les despeses de viure al centre.