La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha donat aquesta tarda les primeres dades d’una prova pilot feta en entitats i clubs esportius per mesurar els contagis de la Covid-19 en aquest àmbit. En una visita al Club Natació Banyoles i el Grup Excursionista i Esportiu Gironí, la consellera ha explicat que aquestes dues entitats han donat un índex de positivitat inferior al 0,6% en els seus cribratges, xifra que “fa evident que la pràctica de l’esport és una pràctica segura”. Budó ha anunciat que els bons resultats “ens permeten començar a reobrir l’activitat esportiva de cara a la setmana vinent”, tal com ha anunciat aquest dijous el Procicat.

“Ara portem tres setmanes consecutives de baixada del nombre d’infeccions, estem començant a capgirar la corba, tot i que és una baixada molt lenta”, ha explicat la consellera de la Presidència respecte les dades epidemiològiques, que fan possible “començar a flexibilitzar les restriccions”, tal com es va comprometre el Govern en el moment d’aplicar-les. A partir de dilluns 8 de febrer es permetrà l’activitat física a l’interior dels equipaments i gimnasos amb un aforament del 30%, en grups de màxim 6 persones i amb mascareta. Els espais oberts a l’aire lliure continuaran oberts amb un aforament del 50% i es reprendran les competicions que donen accés a categories estatals.

La consellera ha fet una visita institucional en terres gironines, acompanyada de la la secretària general del departament, Meritxell Masó, i el secretari general de l’Esport i Activitat Fisica, Gerard Figueras.