No ha pogut ser! El Globus de Vidre no ha pogut venir a casa a mans de la rider de la RFEDI – Spainsnow, Queralt Castellet, però sí vindrà una nova medalla fruit d’una històrica temporada: el bronze en la classificació de halfpipe de Copa del Món FIS de surf de neu 2020 amb el qual, la de Sabadell, segueix fent història.

Una cinquena prova a Calgary en la qual les 8 finalistes es jugaven el títol a tres rondes amb unes puntuacions aparentment baixes que cap d’elles ha aconseguit elevar fins als 90 punts.

Xuetong Cai s’alçava ja amb la victòria en la primera ronda amb 87,25 punts, resultat que l’ha desmarcat del seu compatriota xinesa Jiayu Liu en la lluita pel Globus de Cristall, atorgant-li el cobejat guardó per sisena vegada.

Mentrestant, Liu s’assegurava el bronze en la prova gràcies a una primera ronda de 81,00 punts (millorada amb una tercera de 82,75) i, per tant, la plata en el campionat de món.

Queralt, que després de la primera ronda s’havia posicionat en cinquena posició, finalment ha conclòs la prova en sisè lloc amb 73,50 punts i assegurat el bronze en la classificació de halfpipe de la Copa del Món FIS d’Snowboard 2020.

Cal recordar que Queralt Castellet ha fet una temporada brillant en el circuit FIS amb 2 victòries, a Laax (Suïssa) i Copper Mountain (EUA), a més de l’or en el mig tub dels XGames.

RESULTATSS COPA DEL MUNDO FIS CALGARY Halfpipe

Xuetong Cai (China)                      87,25 puntos

Mitsuki Ono (Japón)                      84,25 puntos

Jiayu Liu (China)                           82,75 puntos

Maddie Mastro (Estados Unidos)     76,50 puntos

Verena Rohrer (Suiza)                   74,00 puntos

Queralt Castellet (España)         73,50 puntos

Ruki Tomita (Japón)                       69,25 puntos

Haruna Matsumoto (Japón)            27,25 puntos

 

CLASSIFICACIÓ GENERAL COPA DEL MUNDO FIS 2019/ 20 halfpipe:

Xuetong Cai (China)                        4.000 puntos

Jiayu Liu (China)                             3.600 puntos

Queralt Castellet (España)           3.090 puntos