El casc d’esquí i surf de neu, resultat d’un projecte forjat durant quatre anys, es pot reciclar completament al final de la seva vida útil. Presenta un enfocament de construcció totalment nou, amb un 96% dels materials de la mateixa família de plàstic

Salomon presenta el casc d’esquí i el surf de neu Brigade Index, el primer cas totalment reciclable del mercat. El casc, que és el resultat d’un projecte de recerca i desenvolupament que s’ha forjat al llarg de quatre anys, està fabricat amb poliolefines, una família de termoplàstics flexible i resistent que es pot reciclar en articles de plàstic, com ara testos, para-xocs o tacs per a rajoles al final de la seva vida útil. S’estima que 2,5 milions de cascos per a esports d’hivern acaben cada any als abocadors, per la qual cosa el model Brigade Index és un gran avenç en aquesta categoria de producte.

L’equip de R+D de Salomon va desenvolupar solucions tècniques que van permetre concebre un model fabricat amb una sola família de materials (poliolefines) sense que això afecti gens la seguretat, el rendiment i el confort

Per crear el casc Brigade Index, l’equip de R+D de Salomon va desenvolupar solucions tècniques que van permetre concebre un model fabricat amb una sola família de materials (poliolefines) sense que això afecti gens la seguretat, el rendiment i el confort. Com que està fabricat amb una sola família de materials, el casc Brigade Index es pot triturar i reciclar al final de la seva vida útil sense haver de desmuntar-lo.

El casc Brigade Index estarà disponible a Europa a principis de febrer de 2024 a les botigues Salomon, a Salomon.com ia botigues seleccionades a un preu de 130 €.

Posteriorment, arribarà a Amèrica del Nord a la temporada de tardor/hivern de 2024. El 2025, tota la gamma de cascs Brigade se substituirà pels cascs reciclables Brigade Index, inclosa la versió MIPS.