L’estació de muntanya de Boí Taüll posa en marxa, demà dia 22 de gener, el Teleesquí Puig Falcó. El giny és un remuntador d’arrossegament reubicat de la pròpia estació (antigament anomenat Teleesquí Erta) que substitueix l’antic telecadira que portava al punt més alt de l’estació (el cim del Puig Falcó o Raspes Roies, a 2.751m) i donava accés a un sector del domini esquiable únicament accessible des d’aquell punt. El Teleesquí Puig Falcó relleva l’antic telecadira com a remuntador més alt de tots els Pirineus i esdevé una instal·lació important per als practicants.

El Teleesquí de Puig Falcó té el seu punt de partida al coll de Roies, accessible amb el Telecadira de quatre places que porta aquest mateix nom i supera un desnivell de 207 metres en un total de 610 metres de recorregut fins a assolir la cota màxima de l’estació a 2.751 metres. Té capacitat per transportar 720 persones a l’hora.

El teleesquí, que remunta al les persones usuàries per mitjà d’arrossegament, és molt més resistent a condicions de vent en alçada i podrà mantenir-se operatiu més dies durant la temporada

La substitució del remuntador ha vingut motivada perquè l’antic telecadira de dues places estava freqüentment inoperatiu degut al fort vent que afecta la zona on es troba la instal·lació, en una carena d’alta muntanya. El teleesquí, que remunta al les persones usuàries per mitjà d’arrossegament, és molt més resistent a condicions de vent en alçada i podrà mantenir-se operatiu més dies durant la temporada.

Foto

El sector de Puig Falcó és un dels més apreciats de Boí Taüll per als practicants més experts de l’esquí i el surf de neu, i és que és en aquesta zona de l’estació on es localitzen gran part de pistes negres i vermelles , així com itineraris de fora pista amb neu de qualitat gràcies a la seva bona orientació. El sector, amb una cota màxima de 2.751m culminant al cim de la muntanya, permet a més als visitants de gaudir d’unes vistes úniques de 360º al Pirineu occidental i la Ribagorça abans d’iniciar el descens.