A Baqueira Beret amplien el domini esquiable disponible a partir d’avui dia 22 de desembre, amb l’obertura parcial de les zones de Bonaigua i Beret que es suma a l’àrea de Baqueira en funcionament des del dia 14 de desembre.

Amb aquesta ampliació estaran obertes 77 km de pistes buscant assegurar la màxima amplitud per continuar garantint la distància social i a la vegada augmentant el percentatge d’aforament d’esquiadors i snowboarders sempre aplicant les mesures sanitàries establertes per les autoritats.

Bones notícies que han arribat amb el solstici d’hivern ja que l’estació ha ampliat l’àrea esquiable fins als 77 km de pistes, amb 57 traçats abalisats, accessibles a través de 19 remuntadors a partir d’avui dimarts 22 gràcies al fet que Bonaigua i Beret es sumen a l’àrea de Baqueira en marxa des del dia 14.

A la zona de Bonaigua estan en funcionament els remuntadors del TSD Bonaigua, TS Teso Dera Mina i el TS Manaud que permetran esquiar per 11 pistes d’aquesta zona. A la zona de Beret s’obre 12 pistes accessibles a través dels TSD Jesús Serra, TSD Dera Reina i el TQ Fernández-Ochoa. A Beret també esta obert el traçat de fons de 7 km. Aquestes es sumen a les 34 pistes i 13 remuntadors que Baqueira ja oferia des de mitjans de desembre.

Restauració i altres serveis
Pel que fa a la restauració de l’estació, está concentrada a la zona de Baqueira, tant a Orri, amb el Moët Winter Lounge; com a Baqueira 1800 on funciona el Restaurant i la terrassa Bosque així com el 5 Jotas Grill Baqueira. A la base esta obert el Baqueira Bar 1500 i a Ruda el Haägen Dazs Bar. Recordar que les mesures establertes per les autoritats sanitàries limiten, des del dia 21, els horaris de restauració de les 7:30 a 9:30 i de les 13:00 a les 15:30h tenint en compte que es redueixen significativament els aforaments dels establiments.

A les àrees de Bonaigua i Beret la restauració no esta en funcionament tot i que el Bar Er Audeth de Beret i la Cafeteria Bonaigua estan oberts a manera de refugi i lavabos, per si les condicions meteorològiques ho requereixen però sense servei de restauració de cap tipus.

Per la seva banda, l‘Hotel Montarto obrir les portes el passat 17 de desembre amb totes les mesures sanitàries Covid19 aplicades i amb el servei de restauració de Perdiu Blanca en exclusiva per als seus hostes. També a la Plaça del Fòrum, el Wine Bar By Viña Pomal està en funcionament segons els horaris esmentats anteriorment.

Pel que fa a les botigues i lloguers, al local de Baqueira Store de Ruda està a ple rendiment, amb limitacions d’aforament, a l’igual que el lloguer de Ski Service situat al 1500. El servei de guarda-esquís a la cota 1800 també està obert .

Aforament controlat
Durant aquestes setmanes de Nadal es gestionarà els màxims de capacitat que s’adaptaran a les regulacions i l’operativa de cada moment. El nombre de forfets a la venda es limitarà en funció de diversos factors com són el pla operatiu, les regulacions locals, les condicions meteorològiques i l’històric de visites, entre d’altres. D’aquesta manera, es podrà estimar el nombre d’esquiadors a acomodar amb un distanciament físic segur.

Garanties d’accés
Amb l’objectiu de gaudir a el màxim de la muntanya i tenir assegurat l’accés, l’Estació ha habilitat els tràmits per comprar el forfet en línia. D’aquesta manera, tenen garantit l’accés als posseïdors del BaqueiraPASS amb recàrrega de temporada (tarifa general) i els clients de venda anticipada de Baqueira PASS per dies i BaqueiraTICKET que hagin recarregat prèviament online. A les taquilles exclusivament es podran adquirir forfets especials com baby, sènior, passeig i tarda. D’altra banda, seran punt de recollida de el suport BaqueiraTICKET. Finalment, tindran garantia d’accés a l’estació els clients que hagin contractat la seva estada i forfets amb Viajes Baqueira a www.viajes.baqueira.es .

Baqueira posa a disposició dels clients la recàrrega en línia dels esmentats suports perquè puguin assegurar les seves vacances d’hivern en cas de restriccions d’aforament a pistes. L’estació informarà diàriament a través de la seva pàgina web dels forfets disponibles a la venda per a les diferents dates.

Per a més informació de la recàrrega en línia: http://bit.ly/ForfaitsOnlineBaqueira

Ampliació progressiva del domini esquiable
La situació a la qual s’ha sotmès la pandèmia a tot el sector turístic i esportiu, a què Baqueira Beret pertany, ha obligat a l’estació a fer un gran esforç per adaptar els seus serveis a les normatives sanitàries i a les limitacions d’aforament i a les de desplaçament dels clients fins a la Val d’Aran i Valls d’Àneu.

Davant d’aquesta realitat, l’estació a dia d’avui, amb la meitat del seu domini esquiable en funcionament, ha pogut incorporar fins al moment el 70% de la seva plantilla habitual durant la temporada. L’objectiu és obrir progressivament l’oferta de neu i serveis disponibles a mesura que la desescalada de les restriccions es faci efectiva amb la millora dels números de la pandèmia. En aquest sentit, s’ha obert un expedient de regulació temporal d’ocupació a la resta de la plantilla a l’espera que es pugui incorporar amb el retorn progressiu de l’estació a la normalitat.