L’estació de la Val d’Aran i Valls d’Àneu ha viscut una temporada atípica per motius dispars. D’una banda, pel tancament d’instal·lacions a partir de el 14 de març motivat per les mesures sanitàries per frenar el Covid19. Per una altra, a causa de la quantitat dies assolellats i pistes obertes que s’han pogut gaudir al llarg d’aquest hivern.

La temporada 2019-2020 serà recordada com una de les més atípiques que s’han viscut en la història de l’estació. De tots és coneguda la situació excepcional que ha obligat a la paralització de país a partir de l’dia 14 de març la qual cosa va motivar a el tancament de l’estació quan estava oberta pràcticament a el 100%.

[LA TEMPORADA 2019-2020 DE BAQUEIRA EN IMATGES]

És evident que, davant el repte de frenar l’expansió de virus, va ser una mesura necessària que es va aplicar amb rapidesa segons van marcar les institucions públiques competents intentant donar solució als clients amb reserves per a les dates afectades i informant en tot moment dels passos a seguir amb un link a la web per buscar solucions a cada cas concret.

Una de les temporades més asolellada en anys

Però també ha estat una temporada que es guardarà en el record de molts esquiadors i snowboarders com la més assolellada en anys. L’estació va inaugurar temporada de manera anticipada el dissabte 23 de novembre a causa de les nevades de tardor i va començar desembre amb més de 150 km traçats i la majoria de remuntadors i pistes en funcionament de manera que els clients van poder gaudir des del primer moment de l’amplitud i serveis de Baqueira Beret.

Només 26 dies de nevades

Una suma de 112 dies de traçats marcats i instal·lacions en marxa fins al 14 de març amb només 26 dies de nevades. A la bona preparació de pistes ha tingut també molt a veure l’eficient servei de producció de neu que, tot i tenir una temporada més curta, en els sectors de Baqueira i Beret ha superat en nombre d’hores de funcionament respecte a la temporada anterior garantint el 100% del domini esquiable. La producció de neu efectiva es va posar en marxa el 4 de novembre gràcies a les condicions ideals de fred i humitat el que va permetre 21 dies d’innivació abans d’inaugurar l’estació.