L’estació de Baqueira Beret ofereix a partir de el 18 de juliol les seves activitats d’estiu per acollir aquells que vulguin gaudir de la muntanya i de la relaxació d’alçada. L’entorn únic de la Val d’Aran i les Valls d’Àneu presenta una combinació perfecta per desconnectar i gaudir sense aglomeracions d’una estada plena d’activitats, alta gastronomia i bon clima en un entorn de plena confiança.

Baqueira Beret es presenta com una de les destinacions idònies on refugiar-se de les altes temperatures i les aglomeracions, especialment aquest estiu 2020 en el qual hi ha una notòria necessitat de passar les vacances amb seguretat. Després del llarg confinament, l’entorn natural de les valls en els quals es troba es converteix en un enclavament perfecte per respirar aire net en plena natura i aprofitar els mesos de juliol i agost de forma activa.

Entre la seva oferta destaca l’Hotel Montarto, que obrirà el divendres 17 de juliol, què és l’allotjament òptim per al descans després d’un dia d’activitats que el mateix establiment organitza. O el telecadira Blanhiblar, que es posarà en marxa el dissabte 18 de juliol, dóna accés a la cota 2.245 m amb unes vistes impactants de gran part de Pirineu Central. Aquesta instal·lació és el un punt de partida de les principals rutes a peu i en bicicleta, amb parada obligatòria per a hidratar-se en la terrassa del restaurant del Pla de Beret situat a 1.850 m.

Una estació i dues valls
El gran avantatge de Baqueira Beret és que se situa entre dues valls molt diferents. D’una banda, la Val d’Aran situada al vessant atlàntic dels Pirineus (www.visitvaldaran.com ) i per una altra, les Valls d’Àneu (www.vallsdaneu.org ) que està a la comarca de Pallars Sobirà amb una orientació mediterrània. Totes dues valls disposen d’una gran oferta d’esports, cultura i gastronomia autòctona. En temporada d’estiu, l’estació i tot el seu entorn es converteixen en un punt de referència per practicar senderisme, bicicleta de muntanya BTT, rafting, escalada i també per al relax i el plaer gràcies a la apreciada i característica gastronomía de la zona.

L’Hotel Montarto
Amb un emplaçament ideal, situat a la base de Baqueira 1500, i els seus serveis de qualitat el converteixen en un establiment de referència. Després de la modernització de la seva zona noble i la renovació d’una de les seves tres ales, combina tradició i modernitat. Disposa de piscina, wifi i diferents espais d’oci i aquest estiu estaran oberts el restaurant, el Wine Bar i al bar de la piscina. A partir de l’1 d’agost també s’obrirà la Borda Lobato, restaurant amb cuina de mercat i d’alta muntanya, situat a la banda de l’hotel a la borda més antiga de Baqueira.

L’hotel compta amb totes les mesures de prevenció i higiene necessàries per garantir al màxim la tranquil·litat dels seus hostes. Els seus aforaments estan reduïts i tots els seus espais estan adaptats seguint les directrius i protocols marcats per les autoritats. Per a més informació www.montarto.com/es/covid19 .

Els clients de l’hotel també podran gaudir de les diferents excursions i activitats gratuïtes que organitza l’hotel per a tots els públics. Aquestes sortides són ideals perquè les famílies que busquen un estiu actiu gaudeixin de paratges únics com el llac de Bacivèr, un dels més coneguts de la Val d’Aran, que permet completar tota la cara nord de Baqueira. Una altra de les activitats que proposa l’Hotel Montarto és descobrir les vistes panoràmiques que ofereix la vall des del telecadira Blanhiblar acompanyats del guia expert Ignacio Aldea, que explica de primera mà les històries sobre les muntanyes de l’entorn.

Telecadira Blanhiblar, situat a la zona de Beret, permet gaudir d’un agradable trajecte fins als 2.200 m. Un cop al capdamunt, el visitant pot contemplar als seus peus el paisatge únic del Pla de Beret, Baqueira, Val de Ruda, i alguns dels cims més fotografiats com el Montarto, pic de la Val d’Aran amb 2.833 m, o l’Aneto, sostre dels Pirineus amb 3.404 m. El restaurant Audeth de Pla de Beret donarà servei a l’agradable terrassa i a partir de l’1 d’agost estarà també obert el barralh de la part alta del telecadira Blanhiblar per a esmorzar o aperitiu contemplant els Pirineus en tota la seva esplendor.

Entre tots els itineraris, destaquen els següents quatre, que es poden fer a peu i un en bicicleta. El primer, conegut com el Mirador Val d’Aran, té una durada aproximada de 30 minuts d’anada i tornada. Ideal per passejar tranquil·lament acompanyat de tota la família. La ruta fins al Mirador Panoràmic Pirineus dura 1 hora i ens ofereix un regal en forma de grans vistes. El sender que porta al mirador Roques d’en Macià es pot realitzar, a més de a peu amb una durada aproximada de 2 hores, amb bicicleta pels que tinguin un bon nivell. Finalment, la ruta a Ulls deth Garona-Pla de Beret és la més llarga, ja que té una durada de 3 hores de recorregut fins arribar una altra vegada a la base del Telecadira.

L’horari del telecadira és de 10:00 h del matí a 18:00 h de la tarda i obrirà les portes el dia 18 de juliol fins al 31 d’agost. Més informació a http://baqueira.es/actividades/actividades-baqueira/

Copos bike servei de BTT 360º
La bicicleta elèctrica de muntanya ha obert les portes a aquest magnífic esport a un bon nombre d’usuaris que feia temps que havien aparcat les dues rodes. Copos Bike ofereix als seus clients l’últim en Bicicletes BTT elèctriques o tradicionals de millors marques de mercat i amb tot tipus d’accessoris de primera qualitat. També compta amb assessorament personalitzat sobre els circuits de la Val d’Aran, guies d’acompanyament, així com serveis de manteniment i posada a punt. El servei de les BTT elèctriques és ideal per provar nous reptes i una nova forma de descobrir els senders de la Val d’Aran més recòndits al permetre recórrer grans distàncies amb facilitat i eficiència. Més informació sobre les rutes i lloguer a https://www.coposbike.com