Baqueira Beret es prepara per a l’hivern 2024 amb pistes noves, millora de la digitalització, ampliació de la producció de neu, nova cafeteria La Choza i remodelació de l’Hotel Montarto

L’estació ha fet una inversió important en producció de neu per augmentar l’eficiència en la utilització d’electricitat i aigua reduint l’empremta de carboni. S’han reordenat pistes i s’hi han afegit tres traçats nous, destacant la vermella Barqueta que baixa del Mirador de Baqueira directa a Argulls, de manera que l’estació suma 170 km de pistes incloent els 3 itineraris fora pista. S’han agilitzat els processos digitals per a més comoditat dels esquiadors i snowboarders. L’Hotel Montarto s’ha renovat completament oferint un allotjament d’una gran modernitat a la base de l’estació i a pistes la cafeteria La Choza està destinada a ser un nou punt de restauració d´èxit.

L’estació de la Val d’Aran i les Valls d’Àneu és coneguda per la seva qualitat i quantitat de neu en estar situada en un vessant atlàntic. La racionalització i ampliació de pistes amb 3 nous traçats i la inversió en producció de neu són les millores destacades de l’hivern 23-24. Però les novetats a l’estació van molt més enllà amb la dinamització dels processos digitals per minimitzar les esperes i millorar l’experiència de les vacances d’esquí. Remarcar l’actualització del web que inclou la recàrrega del BaqueiraTICKET i el BaqueiraPASS de manera més fàcil i intuïtiva i el sistema de control de pàrquing ticketless, per tant un sistema sostenible que evita l’ús de paper. Pel que fa a allotjament i restauració s’ha renovat integralment del mític Hotel Montarto i a la cota 1800 la nova cafeteria La Choza serà l’estrella aquest hivern.

Tres noves pistes i reordenació de traçats

S’han reordenat diversos traçats eliminant-ne dos i creant tres noves pistes que amplien l’oferta de l’estació per al 2023-2024 sumant un total de 114. Una a la zona Beret a la tornada cap a Orri que és una blava que porta per nom Vista Beret mentre que l’antiga pista que duia aquest nom ha passat a anomenar-se Ta Baqueira 1. S’ha creat aquesta nova pista d’accés descongestionant la tornada cap a la part troncal de l’estació. D’altra banda, a l’extrem Nord-oest de Beret la pista Clòt der Os donarà accés al Tsd Dossau per després tornar cap al nucli de Beret per la zona de debutants. També a Beret, per a més seguretat dels esquiadors la pista Colhet de Marimanha que baixa del Dossau i Cabanes des del TDS Clot der Os ja no es creuen aconseguint dos traçats amplis i còmodes.

S’ha traçat una nova pista vermella d’accés a la zona d’Argulls des del Mirador de Baqueira, denominada Barqueta, sumant 770 m de longitud i 274 m, que permet un descens directe a través d’una pista de dificultat a la zona d’Argulls i Bonaigua.

A Baqueira 1800 s’hi ha afegit la pista Bosque que s’inicia a l’arribada superior del Telecabina Baqueira i enllaça amb Esquiròs. D’altra banda, la pista Tamarro ha adquirit tot el protagonisme de la zona central de Baqueira en fusionar-se amb la desapareguda Isards, sumant 2.297 m de longitud i 465 m de desnivell.

La importància de la producció de neu

A l’estació, dels 170 km de traçats, el 60% tenen neu produïda. El 94% de la superfície està innivada a Baqueira, el 53% a Beret i el 37% a Bonaigua. Aquestes xifres són fruit de tres dècades d’inversions continuades a assegurar l’esquí i el snowboard. Actualment, la producció de neu és pionera quant a innovació tecnològica a favor del medi ambient reduint el consum d’electricitat i aigua en augmentar l’eficiència. La tecnologia utilitzada actualment ha permès reduir el consum d’electricitat en un 48% per cada m3 respecte als valors de fa una dècada. Per a la temporada 23-24 s’han instal·lat 66 innivadors d’última generació que en donen una resultant total de 693.

Amb el potent TSD Dossau de 6 places instal·lat el 2022 ha augmentat en un 24% el nombre d’usuaris que esquien a la zona d’influència, per la qual cosa s’ha fet una important ampliació de la producció de neu amb 21 nous innivadors a la pista Ticolet.

A la base de Beret s’han sumat 14 innivadors al traçat Audeth i a Debutants. Al costat d’aquests, a l’Stadium Fernández-Ochoa s’han muntat quatre nous innivadors a la zona propera al bosc i el remuntador compta amb una estació intermèdia per facilitar l’accés a la part alta de l’estadi o l’Snowpark que, alhora, amb tres nous innivadors.

A la zona de Baqueira també s’hi afegeixen dos innivadors a la pista Tortuga i vuit més per reforçar diferents zones d’aquesta àrea central de l’estació. L’àrea de Bonaigua també ha rebut millores amb la incorporació de vuit innivadors de fabricació de neu.

Aquesta temporada s’ha ampliat el parc de màquines trepitjaneu, essencials per a la cura meticulosa dels traçats, i s’han afegit tres màquines noves elevant el total a 18 per cobrir els 170 km de pistes existents.

Digitalització per evitar les esperes

Baqueira Beret ha dut a terme millores substancials respecte a la digitalització en diversos àmbits de l’estació per evitar les cues i augmentar la satisfacció dels esquiadors.

S’ha instal·lat el sistema de “click & collect” a diversos dels punts de restauració amb especial incidència a la nova cafeteria de La Choza. Les comandes es poden fer en línia a través de codi QR coneixent sempre el temps d’espera per recollir el menjar. L’objectiu de les comandes en línia en restauració és agilitzar les peticions dels clients perquè puguin aprofitar al màxim el dia d’esquí.

El pàrquing Telecabina situat al Centre Comercial de Ruda disposa d’un nou sistema d’accés per augmentar la comoditat dels clients. A partir d’aquest hivern no calen les targetes d’accés gràcies a la instal·lació de la tecnologia ticketless. D´aquesta manera que sigui molt més àgil i senzill accedir i sortir de l´aparcament abans i després d’una jornada d’esquí. La gestió és a través de la lectura de la matrícula del cotxe, per la qual cosa es pot reservar plaça i fer el pagament prèviament a través del web de l’estació establint hora d’entrada i sortida. Amb aquest sistema no cal fer cap procés al mateix aparcament. També a Ruda, la botiga Baqueira Store s’ha modernitzat amb la remodelació total de l’establiment optimitzant l’espai tant l’espai per a les compres com el lloguer de Ski Service.

L’estació ha millorat el web simplificant i fent molt més ràpida la recàrrega de BaqueiraTICKET i BaqueiraPASS i renovat àmpliament la zona privada del BaqueiraPASS. Aquest sistema evita passar per taquilles i permet calçar-se les botes per accedir de manera directa als remuntadors.

S’han optimitzat les reserves de material de lloguer a Ski Service amb múltiples avantatges i la inscripció per als més petits al Baqueira SNOWCAMP. El servei en línia de Baqueira personalitza les opcions de cada esquiador i permet escollir entre les diferents activitats que es proposen millorant l’experiència de client des del primer contacte digital amb l’estació. Tot disponible a través de www.baqueira.es

Audi Ski Kronos es trasllada a Beret

El gegant cronometrat d’Audi ski Kronos es trasllada de Baqueira fins a Beret i s’emplaça paral·lel a la pista Reina per sota de l’Snowpark. Aquesta activitat cronometrada es complementa amb el Race Corner instal·lat a l’Audi Quattro Bar amb una pantalla que permetrà veure les baixades directament al local amb un lector de forfets.

Per facilitar l’evolució dels debutants, s’ha reubicat la Tq. Pla de Beret. Això inclou una orientació més efectiva del remuntador i el canvi de lloc de la cinta transportadora al lateral de la pista de debutants.

 

Nova Cafeteria La Choza

Durant aquesta temporada, els clients de l’estació trobaran una nova zona de restauració sota el Restaurant Cinco Jotas del 1800. S’anomena La Choza en record del mític telecadira ja desaparegut. És un espai totalment renovat on podreu gaudir d’una oferta desenfadada a base d’hamburgueses, ramen i finger food, entre d’altres. Destacar les impressionants vistes des de la terrassa i que les comandes poden realitzar-se en línia amb el sistema “click and collect”. També podeu demanar-vos a l’interior del local o bé a través de la barra instal·lada en un dels finestrals.

 

Hotel Montarto

Una de les novetats més importants d’aquest any és la renovació completa de l’Hotel Montarto, que va obrir les portes el 1972 com el primer hotel situat a peu de pistes a Baqueira Beret. L’hotel és completament nou, després de tres anys d’obres per fases, amb una actualització absoluta posant especial èmfasi en la sostenibilitat amb millora integral de l’aïllament tèrmic i il·luminació càlida i de baix consum per a la màxima eficiència energètica. El check in i la sortida de l’allotjament també es poden fer via web a partir d’aquesta temporada.

Les habitacions tenen wifi propi i s’ha modificat la distribució per a més amplitud i comoditat. El gimnàs ha canviat d’emplaçament i ara se situa en un nou local amb llum exterior i millor ventilació. Tot això per brindar als clients una experiència més còmoda i un accés fàcil a l’entrada de l’estació. La renovació també s’ha aplicat al veí Wine Bar by Viña Pomal.