La pista Stadium de Baqueira Beret va acollir el Campionat de Catalunya de Velocitat de les categories U14 i U16 els dies 18 i 19 de febrer, on es van disputar dues proves de Supergegant (SG). El sol i el bon temps van acompanyar als esportistes catalans durant tot el cap de setmana.

El Campionat de Catalunya de Velocitat d’Esquí Alpí de les categories U14 i U16 es va disputar, el passat cap de setmana, a l’estació d’esquí de Baqueira Beret. Dissabte dia 18 van competir pel títol de campió de Catalunya els U14, els més joves d’aquest circuit, i diumenge dia 19 ho van fer els U16. En total es van disputar quatre proves de supergegant durant el cap de setmana, dues per dia, tot i que només la primera de cada jornada va ser vàlida pel Campionat.

La categoria U14 va ser l’encarregada d’obrir aquest Campionat de Catalunya. En la categoria femenina, Laia Figuls (COPOS) va penjar-se la medalla d’or mostrant un gran avantatge respecte a les seves companyes de podi. La segona classificada, Cristina López (CAEI) va quedar a +2.23 de la vencedora, i l’esquiadora Paula Carrascosa (TRTeam) va aconseguir la medalla de bronze a +3.05.

+ GALERIA DE FOTOS: LES MILLORS IMATGES DELS CAMPIONATS DE CATALUNYA DE VELOCITAT U14 I U16

El podi de la categoria masculina dels U14 va ser el més ajustat del Campionat. L’or se’l va endur Martí Ubeira (CAEI), seguit de ben a prop per Roger Sala (TORB), que va quedar a tan sols a una distància de +0.08. El bronze se’l va endur Roc Jaquet (CAEI), amb una diferència de +0.41 del guanyador.

Pel que fa a la categoria U16, la victòria femenina se la va endur Nur Torres (CAEI). Emma Blanxer (TRTeam) es va penjar la medalla de plata a +0.17 de la primera classificada. El bronze se’l va endur Elena Lopez-Dieguez (COPOS) a una distància de +053.

Els nois U16, van ser els encarregats de tancar l’edició del 2023 del Campionat de Catalunya de Velocitat. Simon Calzado (CAEI) es va penjar la medalla d’or amb més d’un segon de diferència respecte del segon classificat, l’esquiador Alex Jorge (TRTeam), que va quedar a +1.22. Daniel Odriozola (CAEI) va pujar al tercer calaix amb una diferència de +0.02 respecte del segon classificat.

Els esquiadors del Club Aranés d’Espòrts d’Iuèrn (CAEI), conduïts pel seu equip tècnic, van mostrar un clar domini d’aquest Campionat de Catalunya de Velocitat, ja que es van endur sis de les dotze medalles que es disputaven aquest cap de setmana.