El 15 de maig es va celebrar a la seu de Crèdit Andorrà, patrocinador principal de la secció d’esquí alpí de la Federació Andorrana d’Esquí, la roda de premsa de balanç de la temporada 2018-2019. 

En l’acte han participat, per part de la FAE, el seu president, Pepi Pintat, el director esportiu d’esquí alpí, Max Tissot, així com l’esquiador Joan Verdú. Per part de Crèdit Andorrà, l’acte ha estat conduit per Joan R. Mas, director de Comunicació Corporativa, Màrqueting i Transformació Digital Clients de Crèdit Andorrà. 

El balanç que s’ha fet de la secció ha sigut positiu. S’ha destacat el treball de pretemporada, amb un “equilibri molt interessant en tots els grups”, segons Max Tissot, que creu que tècnicament s’han pogut veure molts canvis i evolucions en cada un dels corredors, i que l’ambient de treball ha estat molt bo i seriós. Han tingut incidència, per contra, les lesions, que han afectat als resultats en la Copa del Món de Joan Verdú i Mimi Gutiérrez. L’equip tècnic i els corredors són conscients que l’alt nivell en Copa d’Europa i Copa del Món “és molt dur i s’han d’ajustar certs aspectes per ser més competitius a l’hora d’afrontar el repte”, segons Tissot.

A nivell de les curses FIS i punts FIS, tots han millorat, s’han fet podis i algunes curses molt bones, segons la direcció esportiva. “Això s’ha de valorar i ens ha de fer veure que tampoc estem tan lluny com a vegades podem pensar”, tot i que a vegades “costa treure el millor esquí el dia de cursa”.

La temporada “ha estat bona perquè hi ha hagut bons resultats i els rànquings i punts FIS han baixat en general”, segons Tissot, però queda també la sensació que sempre hi ha un gran marge de millora. Tissot ha destacat els “bons resultats” de l’equip femení, especialment amb l’entrada al circuit FIS de Carla Mijares..

Pel que fa als equips, en el bloc masculí Bartumeu Gabriel i Xavi Cornella passen a l’equip de tècnica amb Àxel Esteve, Àlex Rius i Joan Verdú. L’equip de velocitat estarà format per Matias Vargas i Kevin Courrieu, mentre que Marc Oliveras passa a l’skicross. En el bloc femení, no continuen a la FAE Sissi Hinterreitner i Zoe Ramírez.

Per la seva part, el president de la FAE, Pepi Pintat, ha manifestat que l’objectiu de cada temporada és “la millora constant dels nostres esportistes”. Així mateix, ha dit: “És cert que cada temporada es viu de diferent manera i que n’hi ha algunes que surten millors que altres, però el que sempre ha de quedar clar és que, per part de tots i totes, es posa tota la passió, tota la il·lusió i tot l’esforç i es fan els sacrificis possibles per obtenir millores”.

La recuperació de Verdú

A l’acte ha assistit Joan Verdú, que ha parlat de la seva recuperació de la lesió. L’esquiador andorrà provarà a fer quatre dies d’esquí durant el pròxim mes, i llavors analitzarà la situació per tal de confirmar la seva assistència amb tot el grup a la pretemporada d’estiu.