El freerider espanyol Aymar Navarro, el primer que pren part en la màxima divisió d’aquesta disciplina tan espectacular, renova aquest 2022 com ambaixador de RSM Spain. Nascut a la Vall d’Aran, debutarà a casa i davant els seus, ja que per primera vegada en la història el FWT farà escala a Espanya. “Afronto la temporada amb molta il·lusió i una motivació extra en la primera prova que es disputa a la Vall d’Aran. Estic amb moltes ganes, més ganes que mai”.

“Estic amb moltes ganes, més ganes que mai”, assegura Aymar Navarro, fins la temporada passada l’únic esquiador de freeride espanyol capaç entrar a participar en la competició més exigent del planeta de l’especialitat, el Freeride World Tour (FWT). I no sols participar, sino també aconseguir el podi, com va fer el 2021 en la final de Verbier. Les ganes de l’atleta de RSM Spain estan més que justificades. Per primera vegada a la història, el FWT recalarà a territori espanyol, concretament a Vaquèira Beret, és a dir, a les muntanyes que van veure néixer a aquest aranès que combina l’esquí amb la seva professió de bomber.

Afronto la temporada amb molta il·lusió i una motivació extra en la primera prova que es disputarà a la Vall d’Aran

El FWT arrencarà en una finestra de temps que anirà del 22 al 28 de gener a Baquèira Beret i veurà en acció, més motivat que mai, a un Aymar Navarro que en la passada temporada va obtenir quedar dues vegades en el Top-10 i es va colar en el podi conquistant un tercer lloc en la gran final, que es disputa en Verbier i a la qual només tenen accés els deu millors freeriders del curs.

“Afronto la temporada amb molta il·lusió i una motivació extra en la primera prova que es disputarà a la Vall d’Aran”, explica l’atleta de RSM Spain. “És la primera vegada a la història que això succeeix i crec que és un moment únic que hem d’aprofitar tots els aficionats. Imagina’t el que significa per a mi competir en un campionat del món en una prova que es disputa a casa meva, envoltat de la meva família i amics. Estic molt motivat. Amb moltes ganes, més ganes que mai”.

El Freeride World Tour és el gran objectiu de competició d’Aymar Navarro, que també està treballant en un altre gran projecte: el Check Project, en el qual Aymar està explorant descensos inèdits al Pirineu barrejant tècniques d’alpinisme i steep-skiing.

CALENDARI FREERIDE WORLD TOUR 2022
1a Prova: Vaquèira Beret_Espanya. Del 22 al 28 de gener
2a Prova: Ordino-Arcalís_Andorra. Del 30 de gener al 5 de febrer
3a Prova: Kicking Horse Golden BC_Canadà. Del 12 al 17 de febrer
4a Prova: Fieberbrunn_Àustria. Del 15 al 20 de març
Gran Final: Verbier_Suïssa. Del 26 de març al 3 d’abril