El freerider Aymar Navarro, nou ambaixador de Ford Espanya, s’ha embarcat en un insòlit repte, The Check Project by Ford, que el portarà a afrontar descensos en esquí inèdits valent-se de tècniques d’alpinisme per a les ascensions. En la seva preparació, comptarà amb la potència i la tecnologia del nou Ford Ranger Raptor, un vehicle off road que li permetrà accedir a aquelles localitzacions més complicades situades als voltants de la Vall d’Aran.

L’ambició esportiva d’Aymar Navarro l’ha portat a ser el primer esquiador nacional que forma part del Freeride World Tour, i després de completar diversos projectes en els Andes, afronta aquest nou repte als Pirineus, amb l’objectiu de mostrar els valors més purs del freeride i l’alpinisme. Una demostració de resistència en la qual comptarà amb l’assistència de diversos experts muntanyencs.

The Check Project by Ford arrenca el seu camí amb una activitat inèdita a La Forcanada, una de les canals més icòniques de la Vall d’Aran

L’elecció de la Vall d’Aran respon a la necessitat de completar The Check Project by Ford en una zona que garanteixi els majors gruixos acumulats i qualitat de el mantell nival. Les condicions de la neu i els indicadors de seguretat marcaran el calendari de realització de cada descens, dissenyat perquè l’esquiador el finalitzi ben entrada la primavera.

Per Ford, el freerider representa “un exemple d’esportivitat, resistència i versatilitat davant condicions extremes, valors que comparteix amb el Ranger Raptor. Li desitgem tots els èxits en completar aquest projecte tan ambiciós. Creiem que en el Ranger Raptor trobarà un suport inestimable que li permetrà accedir a qualsevol terreny que es proposi”.

+GALERIA DE FOTOS: LES MILLOR IMATGES DEL NOU REPTE D’AYMAR NAVARRO

“Comptar amb el suport de Ford Espanya per a aquest projecte és tot un honor. No només pel que suposa que una marca tan rellevant s’uneixi com title sponsor, sinó també perquè el Range Raptor és, sens dubte, una eina immillorable per dur a terme un projecte d’aquestes característiques. Em sento molt identificat amb aquest vehicle, ja que tenim la mateixa filosofia i la connexió entre els dos és perfecta”, declara l’esquiador espanyol.

The Check Project by Ford arrenca el seu camí amb una activitat inèdita a La Forcanada, una de les canals més icòniques de la Vall d’Aran. En ella podem veure a Aymar Navarro i el seu equip ascendint la muntanya de Malh des Pois (2.886 metres) per realitzar un espectacular descens nocturn ajudat únicament per la il·luminació d’un focus frontal. Aquesta càpsula audiovisual, i les que estan per venir al llarg dels propers mesos, són tan sols un avançament de la pel·lícula documental que recollirà tots els detalls de el projecte. Dirigida pel realitzador asturià Carlos Llerandi, la seva estrena s’espera per a la tardor.