Fins a 7 esportistes d’esquí de fons entre els 17 i els 19 anys gaudiran de les beques nominatives previstes en el Pla Nacional de Tecnificació Esportiva de la RFEDI.

Seguint el Pla Estratègic dels Esports de Neu a Espanya, l’àrea de desenvolupament de la RFEDI juntament amb els comitès de cada modalitat, en aquest cas esquí de fons i biatló, segueixen treballant conjuntament amb els clubs i les federacions autonòmiques (FAS) per la promoció d’aquests esports.

Beques per als fondistes joves
Després de les proves realitzades a Jaca, la Seu d’Urgell i Sierra Nevada, els seleccionats després de passar els tests físics o pels seus resultats en la passada temporada van quedar en 7 becats.

Els esportistes que han rebut les beques són Mikel Plazas (Uzturre-FVDI / NKEF), Miquel Auladell (PEC-FCEH), Irati Cuadrado (IRRITZI-FNDI), Martina Barres (PEC-FCEH), Maria Sellés (BELLVER-FCEH), Marta Moreno (CAEI-FCEH) i Martín Morales (CEFUC-FCEH).

Els tests físics de l’PNTD ajuden a complementar la informació sobre els esportistes, per facilitar la presa de decisions sobre seleccions i per detectar talents esportius en base a un major nombre de paràmetres. Des RFEDI es realitza un seguiment dels joves esportistes amb l’objectiu de complementar la seva formació en els Clubs i Centres de Tecnificació.

L’objectiu principal d’aquests ajuts esportives és millorar els processos d’entrenament i intentar donar més oportunitats a aquells que tinguin més predisposició per arribar a l’alt nivell.

Amb aquests ajuts la RFEDI atorgarà beques a més de 75 esportistes de surf de neu, esquí alpí, freeski i fons. En el cas d’aquests fondistes disposaran d’una beca del 75% sobre l’allotjament i PC a la Casa Espanya Spainsnow de Saas Fee (Suïssa) i altres ajudes per a la realització d’entrenaments en els Centres d’Alt Rendiment i Estacions d’Esquí per a la temporada 2019-2020. El llistat de beques nominatives s’ha estat confeccionat basant-se en els criteris d’accés a les ajudes publicat per RFEDI a Pla Nacional de Tecnificació Esportiva (PNTD).

Programa de desenvolupament del biatló
L’objectiu del programa és promocionar la captació d’esportistes nous que s’iniciïn en aquesta modalitat i el seguiment esportiu per als esportistes ja federats que es preparen amb els seus clubs i forces armades. El biatló és un esport amb una àmplia tradició i seguiment a Europa que té una important capacitat de creixement a Espanya.

Els objectius del pla de promoció són treballar sota uns mateixos criteris tècnics i tàctics alhora que es proposa un calendari nacional més atractiu amb una fi, a llarg termini, que és ser competitius en els esdeveniments internacionals.

Important també per a aquest projecte és incidir en la cohesió grupal entre esportistes de diferents forces armades i clubs. A més, es realitzarà un estudi de l’evolució, qualitats i capacitats, tant tècniques com físiques dels esportistes.

També està previst realitzar 2 cursos d’homologació de Llicència F anuals a Jaca un a setembre i un altre a l’abril.

Pel que fa als esdeveniments previstos per a la promoció del biatló, que inclouen les competicions d’esquí de fons i rollerski, s’estrenaran amb els campionats d’Espanya de rollerski els dies 14 i 15 de setembre ia l’octubre està previst un primer campus de biatló. Estan també previstos els Campionats d’Espanya de biatló cross en data a determinar. També amb rollerski es realitzarà la pujada a Beorburu (Navarra) el 27 d’octubre. Ja en ple hivern i a partir de desembre se seguiran les competicions de la Copa d’Espanya de fons Loteries i els Campionats d’Espanya de fons. A l’abril es realitzarà un segon campus de biatló a Candanchú. A final d’hivern està programats els Campionats d’Espanya de biatló a Candanchú.