Lausanne, més coneguda com la “Capital Olímpica” ha estat la casa dels moderns Jocs Olímpics des de fa més de 100 anys. Per això, les joves promeses disputaran els YOG per començar a donar forma al seu somni olímpic de futur i, si pot ser, guanyar el màxim de medalles en les seves disciplines. La seu de el Comitè Olímpic Internacional albergarà els Jocs de el 9 a el 22 de gener del 2020 amb la participació de 1.880 joves atletes de tot el món.

Els esports d’hivern viuran fortes emocions amb les 16 modalitats que tindran lloc en aquesta competició, que són les d’esquí alpí, freeski, esquí de fons, surf de neu, biatló, combinada nòrdica, salt d’esquí, esquí de travessia, bobsleigh, curling, hoquei sobre gel, skeleton, patinatge de velocitat, patinatge de velocitat sobre pista curta, patinatge artístic i luge.

Acudiran a la cita 20 esportistes espanyols. D’ells, 6 practiquen esports de neu i competiran en esquí alpí, esquí de fons i snowboard cross. Els 14 restants es dediquen a esports de gel, en concret, hoquei, curling i patinatge de velocitat.

En la modalitat d’alpí participaran Jana Suau, de 17 anys, de el club CAEIFederació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) i l’esquiador espanyol Juan Sánchez de 18 anys d’edat del Formigal Esquí Club – FADI Aragón. Tant un com l’altre van competir en les especialitats de d’eslàlom, gegant i super-gegant.

La modalitat d’esquí de fons estarà representada Miquel Auladell, de 17 anys, del Club d’Esquí Puigcerdà – Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) i l’esquiadora de l’CAEI – Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) Marta Moreno, també de 17 anys d’edat.

Per a la modalitat de snowboard cross van a representar Espanya a la catalana Aina Gomáriz, de 17 anys, de Club d’Esquí Girona – Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) i Álvaro Romero, de 16, de el club DALTON – Federació Basca Esports d’Hivern (FVDI-NKEF).

Més informació: www.lausanne2020.sport/en

Informació facilitzada per la RFEDI