Coincidint amb el 65è aniversari de l’estació d’Alts Pirineus aquest dissabte arrenquen els nous remuntadors que constitueixen un nou concepte de resort, amb una inversió de 25 milions d’euros

Amb l’esperada nevada anunciada per a mitjans d’aquesta setmana a Alts Pirineus, a les 10.00 del matí del proper dissabte 28 de gener, Saint-Lary inaugurarà els remuntadors de nova generació de Tourette i Merlans. L’operació ha significat una inversió de 25 milions d’euros i la demolició de cinc remuntadors i fins a 38 pilones. El resultat és una estació de neu més moderna i atractiva, segura i sostenible; amb un recorregut més fluid i optimitzat, accessible tant a esquiadors com a vianants. La jornada inaugural comptarà, entre d’altres actes, amb l’original subhasta benèfica de les antigues cabines del telecabina de Portet. Qui en dóna més?

Als seus 65 anys, el domini més gran dels Pirineus francesos llueix més jove i atractiu que mai

Als seus 65 anys, el domini més gran dels Pirineus francesos llueix més jove i atractiu que mai. A les 10.00 del matí d’aquest dissabte, Saint-Lary inaugurarà els dos remuntadors de nova generació, Tourette i Merlans. A més de ser més ràpids i còmodes, convergeixen al peu de Tourette, un punt estratègic de la zona que dóna servei a totes les pistes d’Espiaube i Merlans, de manera que el flux d’esquiadors per tot el domini esquiable encara és més dinàmic i fluid. És el repte més gran, tant tècnic com organitzatiu, aconseguit per Altiservice, tenint en compte el context econòmic actual, després de la pandèmia.

3 moments claus

El proper dissabte 28 de gener viu una jornada molt especial a Saint-Lary, marcada per tres moments principals. A les 10 hores tindrà lloc la inauguració oficial del nou telecabina d’Espiaube i del nou remuntador de Tourette. Els responsables de l’estació d’Alts Pirineus aniran a l’arribada del telefèric al Pla d’Adet per visitar i veure arrencar els nous remuntadors.

Si vols endur-te alguna cosa molt especial de Saint-Lary, no et perdis l’original subhasta benèfica que tindrà lloc a les 15.00 hores a la Guinguette d’hiver (sota les carpes lgloo), al Pla d’Adet. Aquí hi haurà la subhasta benèfica de les antigues cabines de l’antic telecabina del Portet. Es tracta d’una acció solidària els beneficis de la qual es donaran a l’associació infantil Petits Princes, destinada a fer realitat els somnis de nens i adolescents que pateixen malalties greus. Aquesta activitat s’emmarca a l’operació Famille Plus, la muntanya solidària. Anima’t, adquireix una cabina de l’antic telecabina de Portet i dóna una segona vida.

I, a les 16.00 hores, després de gaudir de les increïbles pistes nevades de l’estació estrella, la festa us espera a la pista de ball situada al front de neu del Pla d’Adet. Comptarà amb l´actuació del cèlebre DJ, Laurent Wolf, animacions, sorpreses, baixades especials de torxes i focs artificials.

El nou telecabina d’Espiaube

El telecabina de nova generació d’Espiaube (1.596 – 2.321 m), que substitueix l’antic telecabina de Portet, part d’Espiaube i arriba al peu de Tourette. Compte amb 60 cabines, cadascuna amb capacitat per a 10 places; i, en una hora, pot transportar fins a 2800 persones. Recorre una longitud horitzontal de 1.697 ma una velocitat de 6 m/s. A més, cada cabina disposa de prou espai per emmagatzemar els esquís durant el trajecte. Aquesta operació ha comportat el desmantellament de tres màquines obsoletes.

Característiques del nou telecabina d’Espiaube

Capacitat: 10 places

Longitud horitzontal: 1.697 m

Caiguda vertical total: 724 m

Nombre de torres: 12

Altitud de l’estació de sortida: 1597 m

Altitud de l´estació d´arribada: 2.321 m

Velocitat: 6 m/s

Nombre de vehicles: 60

Capacitat horària final: 2.800 pers/h

El nou telecadira de Tourette

A la part de la vall del Portet, també s’han desmantellat els remuntadors de Tourette i el de Merlans per donar pas al nou telecadira desembragable de Tourette (2.029 – 2.321m), que uneix Les Merlans amb el peu de Tourette. El nou telecadira de sis places, 65 vehicles i nou torres, poden transportar fins a 2.800 persones en una hora. Recorre un trajecte de 1.351 metres, amb 292 metres de desnivell, a una velocitat de 6 m/s.

Característiques del nou telecadira desembragable de 6 places

Longitud horitzontal: 1351 m

Caiguda vertical total: 292 m

Nombre de torres: 9

Altitud de l’estació de sortida: 2029 m

Altitud de l´estació d´arribada: 2 321 m

Velocitat: 6 m/s

Nombre de vehicles: 65

Capacitat horària final: 2.800 pers/h

El domini esquiable més gran dels Pirineus

A 3.45 h de Bilbao, a 4.15 h de Barcelona, a 6.20 h de Madrid, Saint-Lary, l’estació d’esquí pionera dels Pirineus francesos no ha deixat d’evolucionar des de la seva creació el 1957. És el domini esquiable més gran i tota una insígnia dels Pirineus francesos, amb més de 100 km i 700 hectàrees que recorren 3 amplis sectors (Pla d’Adet, Espiaube i Le Vallon du Portet) que culminen a 2.515 metres d’altitud. Saint-Lary és una delícia per a tothom.

La seva àrea d’esquí compta amb 59 pistes i recorre dues reserves naturals, la reserva natural regional d’Aulon i la reserva natural de Néouvielle, obertes tant a esquiadors com a vianants. Aquí l’esquí es viu entre pins; els mítics cims pirinencs repartits pels territoris d’Aulon, Cadeilhan-Trachère, Saint-Lary Soulan, Vielle-Aure i Vignec; i, valls immaculades.

Els esquiadors experimentats buscant amplis espais oberts han convertit Saint-Lary en el seu espot de freeride i freerando. Les famílies quedaran encantades amb les divertides zones i les activitats originals per compartir. Els freestylers poden competir en un dels parcs de neu més famosos dels Pirineus. En resum, un immens parc infantil al qual es pot accedir fàcilment i ràpidament des de l’emblemàtic poble gràcies al telefèric de Pie Lumière o al telefèric del Village.

Característiques de Saint-Lary

Estació situada entre 1650-2515 m d’altitud

Més de 100 km de pistes

59 pistes

335 canons de neu

23 remuntadors

Preus del forfet diari

49 € (adult 19-74 anys)

43 € (jove 5-17 anys, estudiant 18-29 anys, sènior 65-7 4 anys)