El pilot de skeleton Ander Mirambell s’ha alçat amb l’històric primer títol de campió d’Espanya de la modalitat, en una competició disputada avui al traçat de gel natural de Saint Moritz (Suïssa). Mirambell, que reconeix estar “molt content de viure aquest moment històric després d’haver obert el camí d’aquest esport al nostre país des de 2005” s’ha imposat en aquesta prova a Adrián Rodríguez i José Pérez, històriques medalles de plata i bronze respectivament d’aquesta cita inaugural.

L’esportista barceloní s’ha imposat als seus rivals en les dues mànegues d’una competició de la qual assegura que a més li ha servit “per treballar específicament la tècnica de sortida i millorar els registres en el tram inicial de l’circuit de cara a les pròximes setmanes, amb el Campionat del Món de Altenberg (Alemanya) com a principal cita “, el que li ha fet sortir amb” molt bones sensacions “de cara a la fi de la temporada. Curiosament, les marques signades pel pilot espanyol han estat millors que les dels campionats nacionals de Suïssa, que també es celebraven conjuntament aquest matí al mateix circuit.

A falta de la cita del Mundial, Mirambell es planta en aquest tram final de la temporada amb la victòria en la classificació general de la Copa Amèrica 2019-20, el títol de campió d’Espanya i la participació assegurada per competir la pròxima campanya en la Copa del Món de la modalitat, un circuit que no perd des de la 2008-09.