Ander Mirambell ha sumat dos cinquens llocs en la doble cita inaugural de la Copa Amèrica de skeleton, celebrada ahir dimecres i avui dijous al circuit de Lake Placid, Estats Units. Dos petits contratemps amb el casc i el trineu, ahir, i un error en els reglatges avui li han costat la presència a places d’honor, tot i que suma uns punts molt positius per al rànquing. El pilot espanyol torna a casa satisfet amb el seu pilotatge i el seu debut com a tècnic, en què ha guiat un doble top 20 per Adrián Rodríguez en la seva estrena a la competició.

Ander Mirambell ha sumat el primer cinquè lloc (1: 49.34, a 1,49 ” del líder) després d’una competitiva cita inaugural, celebrada ahir dimecres i en què ha millorat els seus registres de sortida de la temporada passada i ha signat la quarta velocitat punta absoluta, amb 118,16 km / h. Amb tot, dos contratemps han alterat el seu pilotatge: “He patit un petit problema amb el casc durant la primera baixada. Se m’ha mogut i he pilotat a cegues en les últimes tres corbes. Així i he signat el cinquè crono amb 54 “64. A la segona he trepitjat el trineu a la sortida, el que m’ha obligat a fer una correcció. Tot i això l’arrencada ha estat bona (5 “26 al matí i 5″ 29 a la segona mànega), més ràpida que la Copa d’el Món de l’any passat tot i els 5 kg extra de el trineu, i el meu pilotatge ha ratllat a un gran nivell, amb petites coses a millorar”.

En el dia d’avui, Ander ha repetit cinquena plaça, tot i que amb millors sensacions i més a prop dels líders. I tot això malgrat un error en la configuració de l’trineu: “He fet una petita variació perquè venia la boira i esperava un canvi en el gel, però no s’ha produït. M’he equivocat. Això m’ha conduït a problemes en particular al revolt 1 i en la xicana, on se m’ha esfumat l’opció de batallar pel 3r. No ha sortit, però ens portem un doble cinquè lloc, amb la qual cosa millorem l’inici de 2018 aquí mateix”.

La cita de Lake Placid també ha suposat el debut d’Ander Mirambell com a tècnic d’Adrián Rodríguez, que torna a casa amb un doble top 20, i Paula Raul, que no ha pogut competir per un accident durant els assajos: “Valoro amb nota l’actuació d’Adrián, perquè a més no deixa d’aprendre. Realment no se li pot demanar més en dues de les Copes Amèrica més difícils dels últims temps. Paula, malauradament, no ha pogut competir, però els seus entrenaments fins al cop han estat excel·lents. Me’n vaig satisfet amb l’experiència, i més encara perquè hem demostrat que el projecte funciona, tant pels resultats com per la valoració de països que han treballat al costat de nosaltres aquestes dues setmanes, que ha estat molt bona. Ara Adri i Paula es van a Park City i jo quedo pendent de veure on em reincorporo“, deia aquest pioner de l’skeleton al nostre país.