Després de 4 proves de la Copa Continental de Sud-amèrica (SAC) els espanyols Alex Puente, Aingeru Garay i Juan del Campo lideren les tres primeres posicions de la classificació general d’aquesta competició continental.

Després del bon inici en les competicions de la Copa Continental Sud-americana a Cerro Catedral a principis d’agost, en la qual els espanyols ja van aconseguir el liderat per disciplines, amb la segona tanda d’esdeveniments a El Bolsón i Chapelco han aconseguit un liderat incontestable en la classificació general.

En aquests moments el líder de la general és l’aranès Alex Puente (CAEI-FCEH) que suma 250 punts després de dues victòries en gegant (GS) i un quart lloc en eslàlom (SL). El segon de la Copa Continental és el bilbaí Aingeru Garay (LOMAVERDE-FVDI / NKEF) amb 209 i el tercer és el també biscaí Juan del Campo (EUROSKI-FVDI / NKEF) amb 200 ja que s’ha imposat en dos SL. Cal destacar que els guanyadors de cada modalitat de SAC aconseguiran el dorsal 31 per a la Copa d’Europa 2019-2020 i destacar que a hores d’ara Pont és primer en GS i Del Campo a SL.

Entre El Bolsón i Chapelco els espanyols han disputat fins a cinc competicions amb excel·lents resultats de les quals només dos eren classificatòries per a la Copa Continental. Així en el SL del Bolsón disputat el 12 d’agost el guanyador va ser Juan del Camp, que va realitzar una gran primera mànega, amb un temps total de 1:32:34. La plata va ser per a Aingeru Garay amb 1:33:18 i el tercer en el calaix va ser l’argentí Cristian Javier Simari amb 1:34:02. Cal destacar que Alex Puente i Quim Salarich (LMCE-FCEH) van ser quart i cinquè a escasses centèsimes del podi en marcar 1:34:28 i 1:34:48, respectivament.

Al GS de Chapelco del dia 15 d’agost va ser per a Alex Puente que ha demostrat un inici de temporada envejable. El català va aconseguir un crono de 1:51:61 seguit del suís Dionys Kippel amb 1:57:76 i el bronze va ser per al també espanyol Albert Ortega (LMCE-FCEH).

El calendari de la SAC s’estendrà fins al setembre amb competicions entre Argentina i Xile en les estacions del Bolsón, Chapelco, Les Llenyes, La Parva, El Colorado i Turó Castor.

Intens estiu entre Argentina i Xile
L’equip espanyol està aprofitant al màxim l’hivern austral ja que els esportistes de les disciplines tècniques van arribar a l’estació d’esquí de Cerro Castor en Terra del Foc el 21 de juliol i, després de passar per Bariloche i El Bolsón, van acabar la seva primera estada a Argentina el dia 16 d’agost després d’haver disputat les competicions en Chapelco.

A la segona quinzena d’agost, Albert Ortega que ja ha competit en Chapelco, s’unirà a l’equip de velocitat de l’equip espanyol format per Adur Etxezarreta (CEN-FNDI) en Corralco (Xile) per entrenaments específics.

Després d’això, Etxezarreta tornarà a Espanya mentre que Ortega s’unirà als seus companys de disciplines tècniques que tenen previst tornar a Ushuaia del 12 de setembre al 12 d’octubre per a entrenaments i competicions FIS i SAC a l’estació de Cerro Castor.

FOTO: A la dreta, Àlex Puente i al seu costat el basc Juan del Campo