El president del Comitè Olímpic Espanyol Alejandro Blanco ha comparegut aquest dimecres en roda de premsa per explicar la posició del Comitè Olímpic Espanyol pel que fa a la Candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern 2030.

El màxim representant de l’entitat olímpica ha informat amb detall sobre el desenvolupament de la candidatura i de les diferents propostes de la Comissió Tècnica, destacant el repartiment final de proves en què 54 se celebrarien al territori aragonès i 42 al català.

Alejandro Blanco ha mostrat el seu optimisme per arribar a un acord i ha assegurat que escoltarà tothom que vulgui participar en aquest projecte per presentar una candidatura tècnicament immillorable, sostenible a nivell social, econòmic i mediambiental, que contribueixi a la regeneració del territori seu i que, alhora, respongui als requeriments i les normes del Comitè Olímpic Internacional.

D’aquesta manera, el Comitè Olímpic Espanyol continuarà treballant de la mà del Govern d’Espanya, que ja ha manifestat el suport a la decisió del COE de presentar un projecte competitiu.

FRASES MÉS DESTACADES DE LA RODA DE PREMSA:

“Tant de bo es compleixi el desig de molta gent i aviat tinguem una candidatura per als Jocs d’Hivern 2030”

“Començaré les converses amb les persones que han intervingut fins ara. Amb tot aquell que vulgui continuar en aquest camí, començarem a plantejar el futur”

“Hi ha un sentiment majoritari de suport als dos territoris. Hem d’entendre que no pot ser una candidatura al 50%, hi haurà un cas amb més proves, i en un altre cas, més esportistes, però tot fonamentat per una comissió tècnica de les dues parts”

“La gran petició que entrés Cerler, està resolta. El COE és el garant que hi hagi acord, però la proposta és dels representants dels governs”

“L’afany del COE, recolzat pel Govern d’Espanya, és presentar aquesta candidatura amb aquells que hi vulguin participar. Tothom que hi vulgui participar, serà escoltat”

“Hem de deixar de banda els debats polítics estèrils. No és possible que la comissió tècnica es posi d’acord i política, no”