El Govern d’Aragó haurà d’assumir almenys 30 milions d’euros per sufragar els projectes que van obtenir 30 més de fons europeus de turisme el 2021, i dos d’ells tenen a veure amb els esports d’hivern a la zona, segons informa Aragón Digital 

El Govern d’Aragó haurà d’assumir almenys 30 milions d’euros per sufragar els projectes que van obtenir 30 més de fons europeus de turisme el 2021. Són, en total, cinc iniciatives de sostenibilitat turística, encara que les quantitats més grans s’aglutinen al telecabina de Benasque a Cerler, la conversió d’un camí per Castanesa i Montanuy a Cerler a la carretera, i la unió d’Astún i Candanchú, i els dos últims estan en risc de no arribar a temps a complir els terminis marcats per la UE.

En un primer lloc, el telecabina de Benasc a Cerler té assignats 10 milions per a un muntant total de 16, i per això l’Executiu autonòmic assumirà els sis restants. En aquest cas, l’obra no corre cap mena de perill, ja que té aprovat el projecte, la declaració d’impacte ambiental positiva i el vistiplau de la CHE, i abans de final d’any estaran adjudicats els plecs administratius per a la contractació de les obres. “Si la licitació surt a l’octubre, llavors haurem fet un pluriennal perquè el 2024 estiguin els sis milions d’euros. S’han de complir sens dubte els terminis del 2024”, ha ratificat el conseller d’Hisenda, Roberto Bermúdez de Castro.

Molts més problemes sorgeixen per als altres dos projectes. Per a la unió d’estacions d’Astún i Candanchú, Moncloa va aportar vuit milions de fons Next Generation i la DPH n’assumeix tres, mentre que uns 15 fins als 26 del total van a càrrec del Govern d’Aragó, sense tenir la certesa que s?arribarà a temps. “El PIGA es va presentar al juliol i es va publicar a l’agost. Hi ha un tràmit administratiu que no és curt, més l’Inaga, que cal escurçar els terminis al màxim possible. Si el 31 de desembre del 2024 ha d’estar executat el 75%, hi ha un problema de termini”, ha exposat Bermúdez de Castro.