Una temporada de resiliència absoluta que podem qualificar com a satisfactòria ja que, tot i que la neu va arribar tard, el Grup ha aconseguit: mantenir les quatre estacions obertes, gran afluència d’esquiadors i continuar generant ocupació i activitat econòmica de manera sostinguda a les valls en què opera.. Innivació, esforç i un model de negoci diversificat les claus per superar una complexa campanya hivernal. Les estacions del Grupo Aramón consoliden la seva posició al mercat gràcies al seu model de negoci que conjuga esport, lleure i diversió a la neu. Model que li ha permès tenir menys dependència del clima i incrementar la despesa mitjana per esquiador en un 20% aquesta temporada

El Grup Aramón va tancar el passat diumenge la temporada 23/24 amb un balanç satisfactori davant d’una campanya on el sector de la neu ha hagut d’adaptar-se a un escenari de condicions meteorològiques canviants. El hòlding de la neu diu adéu a un hivern en què els esquiadors han pogut gaudir durant 124 dies de les estacions tant del Pirineu (Cerler i Formigal-Panticosa) com de Terol (Javalambre-Valdelinares) on esport, competicions, activitats, gastronomia i esdeveniments musicals han estat els grans protagonistes. Tot això ha contribuït a convertir aquests destins de muntanya en els elegits per més de 800.000 esquiadors, sent de nou un dels favorits a nivell nacional durant la temporada.

Els esquiadors han pogut gaudir durant 124 dies de les estacions tant del Pirineu (Cerler i Formigal-Panticosa) com de Terol (Javalambre-Valdelinares)

Una temporada que ha evolucionat de menys a més, amb un inici marcat per l’escassetat de neu i on la inversió en tecnologia d’innivació ha estat determinant per assegurar l’obertura i l’activitat de tots els centres hivernals. Cal recordar que, fruit de la reinversió de tots els beneficis generats pel Grup a les seves destinacions, les estacions han apostat en millores en l’eficiència i la sostenibilitat dels processos de producció de neu al llarg dels últims anys, cosa que ha jugat un paper clau en aquesta temporada. Aquest fet és especialment significatiu a les estacions de Terol, que malgrat que la seva localització geogràfica no era la més propícia sota les condicions meteorològiques d’aquesta campanya, ha aconseguit operar amb normalitat durant la temporada, obrint des del pont de la Constitució i oferint 110 dies dactivitat.

+ GALERIA DE FOTOS – LES MILLORS IMATGES DE LA TEMPORADA 23/24 DE LES ESTACIONS DEL GRUP D’ARAMÓN

Un cop superat l’inici de temporada, es va continuar un treball intens per mantenir els centres hivernals en les millors condicions, cosa que va permetre desenvolupar la proposta d’oci i diversió característics del Grup Aramón, que es consolida any rere any com a referent d’un model diversificat dins del mercat nacional. És precisament aquesta proposta diferencial, que conjuga esport, gastronomia i lleure per a tots els públics, cosa que reforça l’atractiu de les destinacions del Grup independentment de les condicions climatològiques. Finalment, els episodis de grans nevades als mesos de febrer i març van portar un repunt d’afluència d’esquiadors per gaudir de les millors condicions de neu de la temporada, que han permès allargar a les estacions del Pirineu la temporada hivernal fins aquest diumenge 07 de Abril.

La innivació, els esforços dels treballadors, especialment a la muntanya i un model de negoci diversificat més enllà de l’esport, han estat claus per tenir les nostres estacions obertes i continuar generant ocupació de manera sostinguda

En resum, una campanya marcada fortament per la climatologia, que n’ha condicionat els resultats, si bé amb un balanç final satisfactori per al conjunt del Grup. I és que, en un any de condicions adverses, que un sector vinculat al temps pateix de manera cíclica, s’han aconseguit mantenir les quatre estacions obertes, una gran afluència d’esquiadors i amb això l’activitat econòmica de l’entorn (hotels, botigues, restauració etc), cosa que posa en valor l’estratègia desenvolupada pel Grup per adaptar-se a escenaris incerts. Aquesta estratègia us permet mantenir una mitjana de més d’un milió d’esquiadors les últimes temporades confirmant el paper de Grupo Aramón com a motor econòmic i social de les valls en què opera. Així, en la campanya actual el Grup ha generat més de 1.100 llocs de treball directes, i també s’estima que el nombre de llocs de treball indirectes ha pogut superar els 11.000.

La innivació, els esforços dels treballadors, especialment a la muntanya i un model de negoci diversificat més enllà de l’esport, han estat claus per tenir les nostres estacions obertes i continuar generant ocupació de manera sostinguda.

L’esforç i el treball dels empleats fonamental
Aquesta temporada s’han assolit les 1.100 persones contractades sent un 80% plantilla fixa. Cada treballador ha contribuït de manera significativa al bon funcionament de les estacions dʻesquí ia brindar experiències inoblidables als clients. La satisfacció dels visitants és la prioritat de Grupo Aramón, i és el resultat directe de lesforç i latenció al detall dels seus empleats en cada interacció.

A més, fent ús d’un gran sentit de responsabilitat, l’empresa i els sindicats han acordat mesures de flexibilitat i adaptació per mitigar l’impacte d’una meteorologia adversa.

Un model d’oci i diversió diferencial al sector

Una temporada més, l’esport ha estat molt present a les estacions del Grup Aramón. Des d’aquells que decideixen iniciar-se a la disciplina de l’esquí o l’snow amb programes com Aprèn a esquiar i tots els consells per facilitar aquesta primera aproximació, fins a competicions d’alt nivell com els Campionats d’Espanya a Formigal-Panticosa o la primera edició del Freeride World Tour Junior a Cerler.

Panticosa ha inaugurat diversos recorreguts de Skimo i raquetes, amb l’objectiu de seguir ampliant la seva oferta a tots els públics, reforçant així un dels principals valors d’Aramón, Seas como seaas tenim una muntanya per a tu.

L’APP Aramón juntament amb Club Aramón són dos serveis diferencials del Grup Aramón. El Club Aramón, per part seva, compta amb més de 370.000 usuaris registrats des del 2019 i l’APP amb 80.000 usuaris. Cal destacar que el Club Aramón ha registrat gairebé 7.500.000 quilòmetres esquiats. Les pistes més baixades segons els registres de l’aplicació Ampriu a Cerler i Sarrios a Formigal-Panticosa. Els aficionats de Javalambre tenen predilecció per Ventisquero ia Valdelinares, per Central. Cada esquiador té la seva preferida. Les estacions del Grup Aramón, per la seva banda, s’han bolcat perquè la seva experiència fos única, ja fossin principiants, esquiadors mitjans o avançats.

Una oferta de neu que ha tingut una línia de negoci que ha marcat la diferència. Experiències més enllà d’una jornada d’esquí, com ara Obrir Huella, l’SkyLine a Cerler; el Tobogganing a Formigal-Panticosa; o els descensos de torxes a Valdelinares i Javalambre. A més d’experiències per als amants de la muntanya, la gastronomia també està molt present amb experiències com Las Mugas i el seu menú by Cancook, els sopars a la Glera o l’Snowcooking. Totes elles i els 56 punts d’oferta gastronòmica, de què disposa el Grupo Aramón, aposten per proveïdors de quilòmetre 0 amb productes aragonesos que permeten un viatge gastronòmic per a tots aquells que visiten aquestes destinacions.

La combinació d´esquí i música ha estat un altre dels atractius que han reforçat l´oferta del Grup al llarg d´aquesta temporada. El concepte M-Experience, que ha recollit aquesta temporada tota la programació musical a l’estació de Formigal-Panticosa, ha permès als esquiadors fer un viatge musical pel millor del panorama nacional i internacional a través dels 7 escenaris repartits al llarg de la destinació. Així, dins de la proposta del Grup Aramón oberta a tots els públics, cada usuari ha pogut trobar l’estil i l’escenari més d’acord amb els gustos musicals. Artistes de la talla d’Yves, W&W, La Pegatina o Belén Aguilera han participat en aquesta campanya. Però no només artistes sinó col·laboracions amb grans festivals o esdeveniments musicals com Nevalia i Vive Latino. L’après-ski de Cerler també continua assentant-se com una de les millors eleccions per gaudir després de la jornada d’esquí, i és que aquesta temporada ha comptat amb djs com Michenlo, Albert Neve i Andrea Vandall.

Continuació de la feina i el seu compromís amb les valls

Un cop conclosa la temporada, el Grup comença ja els treballs de tancament de temporada, principalment de manteniment, i per descomptat de preparació i planificació de la propera campanya hivernal, treballant en la millora de la competitivitat i eficiència de les seves estacions per continuar sent un motor econòmic i social per al desenvolupament sostenible de les valls, la seva gent i el conjunt d’Aragó.

Aramón és conscient de la necessitat de preservar la seva raó de ser, la muntanya utilitzant energia 100% verda, procedent de renovables amb garantia d’origen i treballa cada temporada per impulsar iniciatives per ser més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.

Al gener, el Grup anunciava la seva aposta ferma per la sostenibilitat i l’eficiència mitjançant la implementació d’internet de les coses (IoT) a les seves estacions d’esquí per aconseguir un millor control, anàlisi de nombroses variables, optimització de l’ús dels seus recursos i convertir instal·lacions en estacions d’esquí intel·ligents. La temporada que ve, continuarà en aquesta línia incorporant noves tecnologies per millorar instal·lacions, gestió i serveis.

L’aposta per la desestacionalització del Grup es reforça amb la continuïtat de l’operativa de l’Agència Viajes Aramón que permet la comercialització de múltiples activitats a les valls a totes les temporades.