El noruec Aleksander Aamodt Kilde ha sumat un nou Gran Globus de Vidre de la Copa del Món d’Esquí Alpí en categoria masculina, a què caldria sumar el de la disciplina de l’supergegant, conquerit pel suís Mauro Caviezel.

Nou Gran Globus de Vidre de la Copa del Món d’Esquí Alpí per a Atomic i amb el de l’esquiador noruec conquerit aquesta temporada la signatura d’Altenmarkt (Àustria) suma ja ni més ni menys de 23 títols dels últims 25 títols de la general de la Copa del món, 18 des que Hermann Maier ho fes en l’any 2000. Aamodt Kilde (27 anys) ha estat el més regular al llarg de la temporada i gràcies a aquesta regularitat ia la fortuna ha pogut fer-se amb el gran títol que anhela qualsevol esquiador , després que la Federació Internacional d’Esquí (FIS) donés per finalitzada la temporada abans d’hora per culpa de l’expansió de l’coronavirus.

Aamodt Kilde que va debutar el 2012 al gegant inaugural de la temporada a Sölden (Àustria), ha disputat la seva setena temporada a la Copa d’al Món d’Esquí Alpí, plasmant la línia progressiva que venia manifestant ja en campanyes anteriors. Només cal mirar els seus números. Si és el 9è a la general de la Copa d’el Món de 2019 ha passat a ser el 1r; ha calcat la posició en el descens, 4t; ha progressat i de quina manera en el gegant, de ser el 30º a el 5è i el mateix en el SG, de ser 5è a 3r, disciplina en la qual l’any 2016 es va arribar el Globus de Cristall.

DUES VICTÒRIES A LA TEMPORADA
L’esquiador noruec d’Atomic suma ja 152 curses de la Copa del Món d’Esquí Alpí disputades, en què ha aconseguit quatre victòries, dues d’elles aquest any, i les dues en el Súper Gegant: el de Saalbach (Àustria) i el de Bormio (Itàlia), que curiosament no li han servit per guanyar el títol de la disciplina menor de la velocitat. Un Globus de Vidre que sí que ha anat a parar a mans de l’també esquiador d’Atomic Mauro Caviziel, un altre esquiador en clara línia ascendent que, curiosament no ha aconseguit cap victòria aquesta temporada.

KVITFJELL,NORWAY,08.MAR.20 – ALPINE SKIING – FIS World Cup, Super G, men. Image shows Aleksander Aamodt Kilde (NOR). Keywords: crystal globe. Photo: GEPA pictures/ Harald Steiner

KVITFJELL,NORWAY,07.MAR.20 – ALPINE SKIING – FIS World Cup, downhill, men. Image shows Aleksander Aamodt Kilde (NOR). Photo: GEPA pictures/ Harald Steiner

HEGEMONIA ATÒMICA
Amb el Gran Globus de Vidre de la Copa del Món d’Esquí Alpí Atomic manté la seva hegemonia a l’capdavant de la competició de la regularitat, que des que comencés a disputar-se en la temporada 1966/67 ha conegut un total de 35 campions integrants de l’team Atomic internacional. Només cal recordar que Aamodt té l’honor de prendre el testimoni del gran Marcel Hirscher, que va ser el guanyador de 2011/12 a 2018/2019 i que des de l’any 2000 només hi ha hagut un any en el qual Atomic no hagi aconseguit la victòria, en el 2011.