Què significa per a vosaltres el Dia Mundial del Píster?
La celebració del Dia Mundial del Pister m’ha semblat molt important per visibilitzar una feina que molta gent s’oblida que existeix i que és bàsica perquè funcioni l’estació d’esquí.
Què aporta la dona piester dins de l’equip en una professió d’homes fins ara?
Crec que la dona dins de l’equip de písters aporta més companyonia, menys competitivitat i aporta més empatia i millora l’ambient de treball, ho fa més sa. Cadascú aporta coses diferents; però és veritat que hem estat educades més a les cures i crec que el tracte personal amb els clients pot ser una mica més acurat.
Quin és el vostre procediment quan hi ha un accident?
El procediment de qualsevol piester quan arriba a un accidentat o accidentada és arribar al lloc, protegir la zona, veure com està el client o la clienta i sobre això valorem la situació. Tenim diferents índexs respecte a com de difícil serà per a nosaltres el rescat o la immobilització i, en base a això avisem a més pistes perquè vinguin, i si no, tu només t’ho pots baixar a la infermeria amb el metge o la metgessa.
Què diries a una nena que volgués ser Píster?
Li diria que molta paciència, que encara queden per trencar diversos estereotips i que malauradament ens toca a nosaltres trencar-los, però que molts ànims, que és una feina molt maca i que som súper capaços.
Què hauríem de revisar els esquiadors perquè les pistes fossin més segures?
Les esquiadores i els esquiadors potser ens hauríem de revisar una mica potser el nostre nivell d’humilitat de vegades per veure què som capaços de fer o no i tenir en compte el nostre nivell per ficar-nos en segons quines pistes. I després anar ben protegits i protegides, sobretot a l’snowpark de vegades amb el casc no és suficient.