Grandvalira, Pal Arinsal i Ordino Arcalís assoleixen una bona temporada estival registrant més visitants que l’any passat en global, tot i que la meteorologia adversa ha perjudicat les ocupacions en dates clau. El Mirador Solar de Tristaina, el Bike Park de Pal Arinsal, el Golf de Soldeu i els restaurants Refugi del Llac dels Pessons i Wine & Meat Bar by Jean Leon es mantenen oberts durant les pròximes setmanes

 Les estacions de Grandvalira Resorts han registrat durant la temporada d’estiu més de 173.800 visitants fins al 15 de setembre. Aquesta xifra, supera la de l’any passat, tot i que els episodis de pluja han tingut una clara afectació en dates clau. Un any més, confirma el bon funcionament de les propostes estiuenques a Grandvalira, Pal Arinsal i Ordino Arcalís des que van obrir el juny passat.

Les dades evidencien també que els visitants han rebut molt bé els nous forfets de tarda i l’ampliació d’horaris al Mon(t) Magic Family Park de Canillo i al Mountain Park de Pal Arinsal. A més, el Mirador Solar de Tristaina es consolida com un dels atractius estrella a Andorra amb 60.000 visitants fins al moment.

Cal tenir en compte que tot i que gran part de les propostes de la temporada van donar per finalitzada la temporada d’estiu el diumenge 8 de setembre, el Mirador continuarà obert fins al 3 de novembre, podent accedir amb el telecadira de Creussans i, els caps de setmana, amb el telecabina de Tristaina.

Així mateix, el Bike Park de Pal Arinsal obrirà els caps de setmana fins al 13 d’octubre i el Golf Soldeu i el seu magnífic Wine & Meat Bar by Jean Leon romandran oberts fins al 29 de setembre.D’altra banda, el Restaurant Refugi Llac de Pessons es podrà gaudir fins al 12 d’octubre.

+ GALERIA DE FOTOS – LES MILLORS IMATGES DE L’ESTIU A GRANDVALIRA RESORTS

 El Mon(t) Magic i el Golf Soldeu: dues atraccions emblemàtiques de Grandvalira

Aquest any 42.100 persones han passat pel Mon(t) Magic Family Park de Canillo i el Golf Soldeu durant l’estiu, una xifra lleugerament superior a l’any anterior quan hi van acudir 40.000 persones. El centre d’oci familiar va obrir el passat 22 de juny amb nous itineraris de Family Walks i un nou remuntador com a novetats per reforçar la seva àmplia oferta lúdica que inclou, per exemple, activitats de tir amb arc, tubbing, caiac, la tirolina més llarga dels Pirineus o l’icònic tobogan Màgic Gliss.

El Golf Soldeu encara continuarà obert fins al 29 de setembre, de la mateixa manera que el Wine & Meat Bar by Jean Leon. Així, els aficionats al golf encara poden esprémer els últims dies del camp de 9 forats més alt d’Europa que enguany ha estrenat un nou camp de practice i ha canviat l’orientació per tal de millorar l’experiència dels clients.

El Funicamp: un dels punts neuràlgics de les rutes e-bike

El funitel més llarg d’Europa va tancar el diumenge 1 de setembre amb gairebé 12.000 usuaris, una xifra notable tenint en compte que aquest estiu el giny ha estat obert 15 dies menys que l’estiu passat. En termes d’ocupació mitjana diària, el nombre d’usuaris ha estat lleugerament per sobre que la del 2023.

El Funicamp és un dels punts d’accés principals als més de 100 km de rutes per a bicicletes elèctriques de Grandvalira que es van estrenar l’estiu passat i que enguany, per la bona acollida, s’han ampliat amb més quilòmetres i millores en els circuits, consolidant-se com una de les propostes d’estiu del país amb millor acollida. Així mateix, permet gaudir de l’excel·lent proposta del Racó de Solanelles, un dels restaurants més icònics de l’estació.

Per la seva part, el telecabina Pioners, al Pas de la Casa, ha registrat unes xifres molt similars a l’any passat amb més de 2.000 visitants, principalment famílies i públic infantil, que han anat fins a l’Orri del Cubil per descobrir l’activitat de pesca sense mort al llac i gaudir d’un passeig per la natura. Cal recordar que el giny opera amb energia 100% renovable produïda per la minicentral hidroelèctrica de Pessons i les plaques fotovoltaiques del sector Grau Roig.

L’estiu ple de propostes de Pal Arinsal

L’estació de Pal Arinsal ha atret un gran nombre de visitants aquest estiu. En concret, 57.700 persones, és a dir, un 34% més que les 43.000 que es van apropar a l’estació de muntanya de la Massana l’any anterior.

Una de les novetats de l’estiu ha estat el club Furious by Pal Arinsal, el programa de BTT per a nens i nenes d’entre 3 i 11 anys que potencia l’oferta ciclista de l’estació junt amb l’Escola de Bike. Així mateix, el prestigiós Bike Park i els seus més de 60 km de circuits de totes les modalitats, continuarà obert durant els caps de setmana fins al 13 d’octubre.

El balanç també és molt positiu pel centre d’activitats de l’estació, el Mountain Park, i els nous passis de tarda per poder accedir a les diverses propostes del parc com el kàrting, el rocòdrom, els reptes d’habilitat, entre moltes altres.

Així mateix, aquesta temporada ha destacat el bon funcionament del telecabina dels Orriols a Arinsal amb més de 6.000 usuaris.

Campionats del Món UCI de BTT 2024

L’estiu a Andorra ha estat marcat pel gran esdeveniment esportiu de l’any al país, i més concretament a l’estació de Pal Arinsal, amb els Campionats del Món UCI de BTT. La cita va congregar als millors ridersdel panorama mundial i a milers d’aficionats arribats d’arreu del món entre el 26 d’agost i l’1 de setembre. L’excel·lent organització dels Mundials va ser un factor clau per l’èxit de la competició, i va ser lloada tant pels esportistes com pels seus equips i la mateixa Unió Ciclista Internacional.

Les xifres finals d’ocupació durant els Mundials es comunicaran pròximament, però els bons resultats d’ocupació assolits a Pal Arinsal aquest estiu es deuen en gran part a aquest esdeveniment, amb el qual s’ha demostrat, una vegada més, la capacitat per acollir competicions internacionals de primer nivell.

El Mirador Solar de Tristaina es consolida com atractiu estrella d’Andorra

El balanç d’estiu a l’estació d’Ordino Arcalís evidencia l’èxit del Mirador Solar de Tristaina amb 60.000 visitants, almenys fins al 15 de setembre, ja que els accessos continuaran oberts fins al 3 de novembre. Les dades són molt similars a les de l’any anterior, tot i que han estat condicionades pels episodis de pluja que han afectat en èpoques clau, especialment alguns caps de setmana. En qualsevol cas, el Mirador es manté com a referent turístic a Andorra un altre estiu. A més, el seu èxit potencia altres ofertes de l’estació com la ruta Riberamunt, amb més de 30 punts d’informació per conèixer la història d’un territori declarat Reserva de Biosfera per la UNESCO, o la sortida Sorteny-Arcalís guiada pelsGrandvalira Mountain Guides.

L’experiència estiuenca d’Ordino Arcalís s’ha completat amb la proposta gastronòmica del Restaurant La Coma, que ha ofert la seva cuina d’alta muntanya i arrossos, i la del Refugi de Sorteny, amb plats més tradicionals de cuina andorrana, i on també s’hi ha pogut pernoctar.

 

Destí gastronòmic

Un altre dels atractius de les estacions de Grandvalira Resorts és la seva àmplia oferta restauració. Durant les pròximes setmanes continuaran oberts el Wine & Meat Bar by Jean Leon, fins al 29 de setembre, i el Restaurant Llac de Pessons, fins al 12 d’octubre. Aquest darrer és l’opció perfecta per tots aquells que vulguin gaudir de les increïbles vistes del llac i dels plats tradicionals de la cuina de muntanya.

Precisament, delectar-se amb la gastronomia local ha sigut el principal reclam d’aquest estiu de labrasserie del Racó de Solanelles al sector d’Encamp i del Coll de la Botella a Pal Arinsal, conegut pels seus arrossos.

A més, els visitants d’Ordino Arcalís també han pogut gaudir d’una proposta culinària extraordinària amb el Restaurant La Coma, i la seva aposta per productes de qualitat i proximitat, i el Refugi de Sortenycom a protagonistes.