L’esquiador de Bilbao Juan del Campo ha aconseguit emportar-se la victòria al primer dels dos SL vàlids per a la Copa de Sud-amèrica FIS d’esquí alpí disputats a l’estació argentina de Cerro Castor, a Ushuaia

Juan del Campo (NKEF-EURO), membre de l’equip nacional d’esquí alpí de la Reial Federació Espanyola d’Hivern (SPAINSNOW), ha guanyat el primer dels dos SL vàlids per a la Copa Amèrica del Sud FIS d’aquesta especialitat disputat el dia 12 de setembre al Cerro Castor, Ushuaia (Argentina), i on hi va haver una gran representació i nivell internacional d’esportistes alpins, nòrdics i nord-americans, entre altres potències.

Es una bona manera de començar la temporada. L’equip està treballant bé i està donant fruits i els resultats seguiran arribant

L’actual líder de l’equip espanyol va realitzar una primera mànega amb diversos errors, però va executar una segona baixada excel·lent aprofitant les condicions de la pista al màxim que li va permetre endur-se la carrera per davant dels francesos Victor Muffat-Jeandet i Hugo Desgrippes.

La Copa arribava a l’estació argentina, on s’havien disputat prèviament 2 GS els dies 10 i 11 de setembre, i on entre les dues especialitats, també hi han participat altres esportistes espanyols com Joaquim Salarich (FCEH-LMCE), Albert Ortega (FCEH- LMCE), Aleix Aubert (FCEH-LMCE), Aingeru Garay (NKEF-LVERD), Ander Mintegui (NFEK-ESK), Jonàs Sánchez-Cabañas (FCEH-COPOS) i Tomás Barata (FCEH-CEVA).

Durant les proves s’han obtingut diversos TOP-10, entre ells els aconseguits per Aubert a GS (8è i 10), i el 8è de Salarich a SL. Els participants espanyols, tots membres de l’equip nacional RFEDI, entren des de finals d’agost a l’estació que ja s’ha convertit en el seu primer habitatge durant el nostre estiu en hemisferi nord, ja que allà poden fer-ho en condicions plenament hivernals.

Del Campo: “Condicions complicades, molt de nivell amb alguns dels millors corredors del món. Content amb la victòria i els punts aconseguits. És una bona manera de començar la temporada. L’equip està treballant bé i està donant fruits i els resultats seguiran arribant”.

Ángel Calero, director tècnic d’alpí RFEDI, comentava: “Molt contents amb els resultats obtinguts pels nostres esportistes aquests dies de competició. Hem repetit temporada a Ushuaia amb meteorologia de ple hivern excel·lents i amb possibilitats d’entrenar juntament amb grans esportistes internacionals de referència”.