Els millors freeriders deL món han demostrat per què estan en el més alt, desplegant una sorprenent combinació de freestyle i pur freeride en l’esdeveniment inaugural de la temporada del FWT a Ordino Arcalís.

Sota un sol radiant i neu en condicions primaverals, Andorra ha donat la benvinguda a una competició en la qual els atletes de totes les categories han ofert el millor del seu riding per sumar els primers punts de la temporada. La prova s’ha celebrat al vessant Port de Rat d’Ordino Arcalís, que ha demostrat ser l’escenari perfecte perquè els freeriders donin curs a les seves millors trucs.

Gran actuació de Núria Castan, 5a en snowboard i d’Aymar Navarro, 6è en esquí

ESQUÍ DONES

Hedvig Wessel (NOR-1ª Posició) ha obtingut la seva segona victòria consecutiva a Andorra gràcies a un backflip enorme com a part d’una línia en què ha buscat constantment la màxima pendent.

He somiat amb aquest backflip. Sabia que seria el més gran en aquesta roca i sens dubte he anat a el límit. Estic feliç perquè m’ha sortit bé i m’he mantingut sobre els meus esquís

Juliette Willmann (FRA-2ª Posició) ha aconseguit el primer podi de la seva carrera després de seguir un estricte entrenament previ a l’esdeveniment. Va començar el seu descens en un couloir amb un pronunciat pendent, per continuar amb un aeri perfectament planxat en un terreny molt tècnic, seguit d’un doble aeri executat a tota velocitat en una zona molt exposada, coronant la seva espectacular línia amb un aeri molt tècnic.

GALERIA DE FOTOS. LES MILLORS FOTOS DE L’INICI DEL FREERIDE WORLD TOUR A ORDINO ARCALÍS

Maude Besse (SUI-3a Posició), acabada de recuperar d’una lesió, va sortir com un raig deL portilló de sortida cap a la secció de major pendent de tota la muntanya, on s’ha marcat una línia molt ràpida i directa, en què ha executat múltiples aeris.

ESQUÍ HOMES

Ross Tester (USA-1ª Posició) no ha donat mostra dels típics nervis del debutant, sortint pel portilló com una fletxa, desplegant una classe magistral de freestyle a tot gas. Ha irromput en l’escena del FWT amb una rotació 360, seguida d’un enorme aeri, per finalitzar amb un gran backflip que l’ha portat fins a la victòria en la seva primera competició al FWT.

Mai havia imaginat guanyar en el meu primer esdeveniment. Després de tot l’entrenament i l’esforç, sens dubte, és un somni fet realitat

Maël Ollivier (FRA-2ª Posició) ha inaugurat el seu compte FWT amb un arriscat 360 planxat en una estreta canal, que ha encadenat a gran velocitat amb un altre aeri molt exposat. A la secció intermèdia s’ha marcat diversos aeris i ha acabat la seva ronda fluida i dinàmica planxant altre descomunal vol.

Blake Marshall (NZL-3a Posició) semblava còmode en un equipament que ha hagut de demanar prestat a l’arribar a Andorra, i ha executat un tailgrab-360 relaxat abans d’un doble aeri a la velocitat del llamp a la secció intermèdia, i un potent aeri a la secció baixa, que l’han conduït fins al pòdium. 

SNOWBOARD DONES

Marion Haerty (FRA-1ª Posició) ha demostrat que està a la caça d’un quart títol mundial en una ronda repleta d’acció que l’ha portat fins a la victòria. Ha marcat el to amb un gran aeri només sortir, abans de volar en múltiples ocasions amb molt d’estil i destresa.

Ha estat una bona primera ronda de la temporada i estic molt contenta. A vegades, no em sento satisfeta al 100%, i tot i que les condicions no eren fàcils, estic feliç amb la meva primera posició; intentaré mantenir aquest ritme

Erika Vikander (USA-2ª Posició) ha arrencat la seva ronda amb uns bons girs en terreny pendent, abans d’encadenar una línia fluida en què ha inclòs molts aeris i grabs.

Katie Anderson (USA-3a Posició) ha trobat neu fresca i l’ha utilitzat per encadenar uns bons girs d’alta muntanya i completar una ronda neta en la qual ha mantingut la seva línia tot i les complicades condicions de la part inferior, completant amb un aeri impecable.

SNOWBOARD HOMES

Cody Bramwell (GBR-1ª Posició) ha aconseguit la victòria en la seva primera competició FWT planxant un backflip gegant en terreny seriosament exposat, abans de volar-se una roca enorme a la part inferior amb un ollie anticipat, marcant de doble shifty mid-air.

Estava nerviosíssim, però m’ha sortit bé; el gran truc de el principi de la línia m’ha funcionat perfecte, i a la fi de la ronda he encadenat els aeris. Em falten les paraules per dir com em sento!

Blake Moller (USA-2ª Posició) ha pres la sortida a tot gas i ha pujat per primera vegada al podi gràcies a la creativitat de la seva línia, en què ha planxa un backflip enorme, seguit d’un sorprenent triple aeri molt tècnic.

Nils Mindnich (USA-3a Posició) amb la seva característica fluïdesa, ha executat una línia amb 360s amb molt aire per deixar clar que va a lluitar per un segon títol mundial consecutiu. Arcalís

CLASSIFICACIONS

ESQUÍ DONES

1.     Hedvig Wessel (NOR) – 86.67
2.     Juliette Willmann (FRA) – 78.67
3.     Maude Besse (SUI) – 69.33

4.     Zuzanna Witych (POL) – 63.33
5.     Tracy Chubb (USA) – 57.33
6.     Elisabeth Gerritzen (SUI) – NS
7.     Olivia McNeill (CAN) – NS
8.     Arianna Tricomi (ITA) – DNS

ESQUÍ HOMES

1.     Ross Tester (USA) – 92.33
2.     Maël Ollivier (FRA) – 89.00
3.     Blake Marshall (NZL) – 83.00

4.     Isaac Freeland (USA) – 81.67
5.     Carl Regnér Eriksson (SWE) – 81.33
6.     Aymar Navarro (SPA) – 80.33
7.     Wadeck Gorak (FRA) – 80.00
8.     Reine Barkered (SWE) – 79.33
9.     Andrew Pollard (USA) – 76.67
10.  Carl Renvall (SUI) – 75.00
11.  Tom Peiffer (CAN) – 74.00
12.  Yann Rausis (SUI) – 70.33
13.  Drew Tabke (USA) – 68.33
14.  Raymond McDermott (USA) – 67.00
15.  Cooper Bathgate (CAN) – 63.33
16.  Tao Kreibich (AUT) – 45.00
17.  David Deliv (SWE) – 38.33
18.  Dani Fornell-Prat (AND) – NS
19.  Kristofer Turdell (SWE) – NS

SNOWBOARD DONES

1.     Marion Haerty (FRA) – 84.00
2.     Erika Vikander (USA) – 75.00
3.     Katie Anderson (CAN) – 71.33

4.     Manuela Mandl (AUT) – 69.67
5.     Núria Castan Baron (SPA) – 61.33
6.     Anna Orlova (RUS) – 52.33
7.     Claire McGregor (NZL) – 36.33
8.     Michaela Davis-Meehan (AUS) – 21.67

SNOWBOARD HOMES

1.     Cody Bramwell (GBR) – 85.00
2.     Blake Moller (USA) – 83.33
3.     Nils Mindnich (USA) – 76.67

4.     Victor De Le Rue (FRA) – 71.67
5.     Michael Mawn (USA) – 71.33
6.     Hugo Serra (FRA) – 64.67
7.     Camille Armand (FRA) – 51.67
8.     Sammy Luebke (USA) – 45.33
9.     Gigi Rüf (AUT) – DNS