A un pas de l’estiu i amb aquestes ganes especials de cuidar-se que sent un quan el bon temps truca a la porta, ens plantegem quina és la millor manera de matar el cuquet. Què hem de menjar entre hores per no agafar quilos de més o rebaixar-los i, en la mesura del possible, tenir cura del nostre organisme? Ho tenim molt clar. Els experts ho recomanen tant pel seu perfil nutricional com pel seu sabor i fàcil consum, cosa que el converteix en l’snack perfecte. Parlem del festuc.

5 Raons per matar el cuquet amb festuc americà

1.- L’alt nivell d’antioxidants (vitamines A, C, E i seleni) d’aquest fruit sec té un paper important en la protecció de la funció endotelial i en la prevenció d’alteracions vasculars.

2.- És baix en greixos saturats i redueix els nivells de colesterol i triglicèrids en sang, fet que contribueix a la defensa de malalties cardiovasculars.

3.- És alt en fibra el que afavoreix el retard del buidatge gàstric i augmenta la sensació de sacietat, alenteix l’absorció de glucosa per l’intestí, disminueix la consistència de la femta i millora el trànsit intestinal.

4.- És ric en proteïna vegetal de bon valor biològic; en minerals com ferro, potassi, fòsfor i sofre; i, vitamines del grup B.

5.- La ingesta lenta de 49 festucs amb closca prolonga el consum i contribueix a controlar les racions.