Els ressorts de neu del País Basc són els més pròxims a Euskadi i Navarra; i suposen una alternativa a les estacions d’esquí més populars i massificades

Sabies que a dues hores de Navarra, a cinc de Barcelona o a sis de Madrid hi ha les estacions d’esquí més atlàntiques del Pirineu? Què en elles pots esquiar amb torxes, practicar espeleologia i escalada en gel en ple hivern, aprendre a construir un iglú, fer una carrera amb trineus de gossos o experimentar una nit de neu i lluna plena en una tipi? Descobreix 5 raons per esquiar en les estacions del Pirineu Atlàntic. La Pierre Saint-Martin va obrir les seves pistes el passat 2 de desembre; l’obertura de Gourette es preveu pel 6 de desembre; per la seva banda, Artouste inaugurarà la temporada d’hivern el 23 de desembre, el mateix dia que arrencaran les estacions d’esquí de fons i raquetes de Le Somport, Issarbe, Bosc de Braca i Iraty.

La Pierre Saint-Martin: Esquí amb torxes i en autocaravana, en l’estació més panoràmica

La Pierre Saint-Martin es consolida com l’estació més panoràmica del Pirineu francès, amb un entorn alpí entre els 1.500 i 2.200 metres d’altitud; grans boscos de pi negre i allotjaments amb vistes privilegiades a l’Anie-Auñamendi (2.507 m). Aquesta temporada ofereix als adolescents cursos d’esquí tot terreny fora pista i en l’snow park durant les vacances escolars franceses (entre el 16 de febrer i l’1 de març); ha ampliat l’aparcament d’autocaravanes amb 44 espais nous; pots inaugurar el dia i esquiar amb els pisters en “La Primera Petjada” i tancar l’estació amb descensos sota la llum de torxes o amb una màquina llevaneu; o, gaudir d’activitats culturals els caps de setmana i els dies festius.

Gourette: L’estació amb la millor neu de tot el Pirineu

No és casualitat que l’esquí nasqués a Gourette. Aquesta estació té descensos de fins 1.100 metres de desnivell, en un circ muntanyenc amb la millor neu de tota la serralada. Enguany, l’estació ofereix preus encara més competitius per a les famílies amb un forfet de 20 euros per a principiants amb límits d’accés i des dels 28 euros per als principiants plus que podran gaudir del telecadira de Bosses, obert l’anterior temporada; i, que dona accés a tres pistes blaves addicionals. Els amants de la velocitat i de les pistes llargues troben en el sector de “Pene-Blanque” la seva gran referència: a 2.450 metres d’altitud arrenca una pista amb més de 1.100 metres de desnivell.

Sabies que a dues hores de Navarra, a cinc de Barcelona o a sis de Madrid hi ha les estacions d’esquí més atlàntiques del Pirineu?

En la seva base, a més, enguany es podrà continuar gaudint d’activitats com a barranquisme hivernal, escalada en gel, trineu de gossos i descensos en tirolina. I per a les famílies, les reeixides activitats de vida salvatge com són la construcció d’iglús, les nits en una tipi i els passejos en raquetes al costat dels guies de l’estació.

Gourette obrirà les seves portes el pròxim 6 de desembre.

Artouste : El Pic du Midi d’Ossau sobre esquís o en el centre termal

A Artouste pots gaudir de les millors vistes al Pic du Midi d’Ossau, el colossal company d’esquí. A més, aquesta temporada inaugura un nou espai de benestar amb spa a més de 2.000 metres d’altitud. A més de col·locar una tirolina amb més de 500 metres de caiguda sobre els boscos que envolten l’estació i tenir tot llest també per a posar en marxa el tren cremallera més alt d’Europa. Les estructures de freestyle i freeride també estan ja col·locades per a aquells que els agradi gaudir del salvatge a cop d’adrenalina. Artouste obrirà les seves portes el 23 de desembre.

Le Somport: Nit de cap d’any en un iglú de la vall d’Aspe

Situat en plena vall d’Aspe, Le Somport té previst acollir a 50.000 persones aquesta temporada per a gaudir de les seves nou pistes i els seus 34 km d’esquí nòrdic, la segona major taquilla del Pirineu. Entre les novetats per a aquest Nadal destaca la possibilitat de passar la Nit de cap d’any en un iglú a 1.600 metres d’altitud, o gaudir de la nova zona de benestar amb sauna i jaccuzzi.

Iraty: Esquí nòrdic en la major fageda d’Europa

El Pirineu Bearnès compta amb els espais pioners en l’esquí de fons i raquetes de tot el Pirineu on el pas del temps a penes es percep en el paisatge, que perdura alpí i salvatge. Una de les experiències més increïbles és fer un camí nòrdic a Iraty, la major fageda d’Europa. I, no sols això sinó combinar els camins de raquetes amb degustacions de formatge i allotjaments amb encant. Una experiència per viure i gaudir del paisatge de la manera més intensa possible.

Sobre els Pirineus Francesos

Patrimoni Mundial de la Unesco, els Pirineus Francesos constitueixen el destí hivernal en majúscules. Les seves 45.707 hectàrees de superfície alberguen cims tan emblemàtics com ara Pic du Midi, Midi d’Ossai o Grand Tourmalet; el circ glacial de Gavarnie; i més de 1.000 emblemàtiques pistes de neu i 15 centres termals i spas amb aigües que brollen a més de 30º C en ple hivern. Aquest fet converteix als Pirineus francesos en el destí de l’Ski & Spa. www.lespyrenees.net