Malgrat les condicions excel·lents de neu, ja s’entreveu el final de la temporada dels esports d’hivern al Pirineu francès. Com cada any està previst que sigui l’estació de neu de Cauterets, a la regió d’Alts Pirineus, la que la clausuri el 24 d’abril. Aquest cap de setmana, dues estacions icona penjaran el cartell de tancat. Es tracta de Font-Romeu Pyrénées 2000, als Pirineus Orientals; i, Saint-Lary, a Alts Pirineus, que acomiaden la temporada el diumenge 3 d’abril. Els encara no 35 euros que val el forfet és una de les 5 grans raons per les quals no hauries de deixar de visitar aquestes estacions cosines germanes aquest cap de setmana.

Si encara no has tingut temps d’anar-hi, ho pots fer fins al pròxim diumenge; això sí, et prometem que et quedaràs amb ganes de més. Saint-Lary i Font-Romeu Pyrénées 2000, ambdues gestionades per la companyia Altiservice que aquest any celebra el seu 30è aniversari, tenen molt en comú. Tot i estar en dues ubicacions completament diferents, recent el mateix credo i són autèntics altars en plena natura, amb avets que rendeixen culte a la neu, espais panoràmics i desnivells vertiginosos. Són moltes les raons per pujar a les estacions icona dels Pirineus, encara que sigui el darrer cap de setmana de la temporada.

5 grans motius per acomiadar la temporada de Font-Romeu Pyrénées 2000 i Saint-Lary

1. Proximitat

Un dels grans motius per apropar-se a Font-Romeu Pyrénées 2000 i/o Saint-Lary aquest cap de setmana és la seva proximitat. El ressort de Font-Romeu Pyrénées 2000, situat al cor del parc natural dels Pirineus catalans, es troba a menys de dues hores i mitja de Barcelona; a unes 4 hores de Saragossa; a cinc hores i mitja de San Sebastián; i, a unes set, de Madrid, en cotxe.

Per la seva banda, només 20 km separen Saint-Lary de la frontera espanyola pel túnel de Bielsa. L’estació estrella dels Pirineus està a menys de 3 hores de San Sebastián; a unes 3, de Saragossa; a unes 4, de Barcelona; i, a unes sis, de Madrid.

2. Extensió i varietat de pistes

Ambdós dominis ofereixen una important varietat i extensió de pistes. Font-Romeu Pyrénées 2000 té 111 km de modernes pistes d’esquí i 46 km d’intens lliscament alpí, a més de 2000 metres d’altitud, en un increïble entorn preservat dominat pels espais panoràmics i vertiginosos desnivells sobre variants nord, vistes increïbles i dies de sol.

Saint-Lary també és pura bellesa, amb 105 km i 59 pistes d’esquí coronades pel Soum de Matte, i un paisatge excepcional sobre el Rioumajou i la Vall d’Aure, el parc nacional dels Pirineus i la Reserva Natural de Néouvielle.

3. Natura, natura i més natura

El 85% del territori de Saint-Lary està protegit i només en aquesta temporada, s’han invertit 1,5 milions d’euros en tecnologia per a augmentar la capacitat de producció del sector del Pla d’Adet, el desmantellament i la reducció dels ginys mecànics; i, la instal·lació de 22 canons de neu de darrera generació, amb tecnologia mono fluid, per garantir la neu i, el més important, optimitzar el consum d’aigua i energia. S’han reforestat els prats per a l’agro pasturatge; i, l’optimització del consum elèctric, etc. Una altra novetat és que, aquesta temporada, l’estació estrena la pista vermella panoràmica “François Vignole”, que recorre les crestes del Soum de Matte i ofereix un paisatge excepcional del Rioumajou i de la Vall d’Aure. Amb 2,5 km de longitud i 500 m de desnivell, uneix el cim del telecadira Soum de Matte amb el front de neu del Pla d’Adet.

Si Saint-Lary inverteix en la preservació de la natura, Font-Romeu Pyrénées 2000 tampoc es queda curta. Aquesta temporada ha invertit 1,8 Mio. d’euros per reduir l’impacte mediambiental i garantir la millor neu a l’estació durant tota la temporada. En aquest sentit, s’ha creat la nova pista verda “Fornells”, amb 2,5 km de recorregut que recorren un entorn molt natural, similar a un fora pista. S’han substituït 40 canons de neu per uns altres de més eficaços i de menor consum energètic; i, també, en la instal·lació de tapissos a la pista de trineu, Tubbing i en el sector Pyrénées 2000.

4. Esquí i molt més

Entre les múltiples possibilitats que ofereix Font-Romeu Pyrénées 2000 destaca la combinació d’esquí nòrdic i alpí. A més, des d’aquesta temporada compta amb el Nightfit, el circuit d’esquí nocturn situat al Roc de la Calme, en el que pots esquiar quan tanquen les pistes, a partir de les 17.00 h i fins a les 22.00 h. A més, l’estació ha invertit 1 Mio. d’euros en la construcció del nou restaurant d’altura “La Gallina”, amb capacitat per a 250 comensals i accessible als no esquiadors. Combina la pedra amb la fusta i ofereix un estil de muntanya molt confortable. El nou restaurant també integra un servei de lliurament a pistes per gaudir del millor en alguna de les quatre zones de pícnic que disposa l’estació de neu: Roc de la Calme, Pla des Aveillans, Pyrénees 200 o Airelles, totes equipades amb contenidors de reciclatge selectiu. INFO: +33 06 72 90 12 77 I @lerestaurantlagallina

A Saint-Lary, a les activitats en la neu s’hi sumen moltes altres possibilitats com ara passejar per les pistes gràcies al Forfet Contemplació, que permet gaudir dels cims sense esquís; una sortida en raquetes de neu; o, una pausa de ben­estar en el relaxant Sensoria Río, un dels millors centres termals dels Pirineus. Altres possibilitats són gaudir de les compres, la gastronomia i el patrimoni arquitectònic que amaga l’entranyable village de Saint-Lary.

5. Preu assequible

Des del passat 19 de març, tant a Font-Romeu Pyrénées 200 com a Saint-Lary, pots gaudir de l’esquí primavera amb el 25% de descompte. El preu del forfet surt a 34,50 €, enlloc dels 42,50 € o 46 €, que valien abans, a cada estació respectiva. INFO: www.altiservice.com/promo/ski-de-printemps

INFO:

Saint-Lary: +33 (0)5 62 39 50 81 I info@saintlary.com I www. saintlary.com I www.altiservice.com

Font-Romeu: +33 04 68 30 68 30 I office@font-romeu.fr I www.font-romeu.fr