Esquiar de manera gratuïta durant el mes de gener; descobrir 14 estacions de neu de la cara bonica del Pirineu amb un forfet únic; pujar a les pistes amb el 40% de descompte o estar-s’hi 3 dies al preu de 2; aprendre o tornar a posar-se els esquís a un preu més atractiu que mai; o, fruir dels remuntadors i dels cims sense esquís. Són alguns dels bons plans per descobrir la bellesa i l’autenticitat de les estacions dels Pirineus francesos i portar més bé el gener costerut.

Esquiar gratis al gener

De l’1 al 31 de gener, nens, joves i adolescents, entre els 5 i els 17 anys esquien gratis a les estacions de Font-Romeu Pyrénées 2000 (Pirineus Orientals) i Saint-Lary (Alts Pirineus). El forfet gratuït Happy Kids està destinat a promoure la pràctica de l’esquí entre els més joves i per beneficiar-se cal adquirir, això sí, un forfet d’adult d’entre 4 i 6 dies de durada en alguna de les estacions d’esquí.

INFO: www.altiservice.com

14 estacions en un sol forfet

Esquiar des dels Pirineus Atlàntics fins als Pirineus Orientals amb un únic forfet és possible gràcies a la targeta No Souci, que permet fruir de fins a 14 estacions de neu i muntanya: La Pierre Saint-Martin i Gourette (Pirineus Atlàntics); Cauterets, Luz-Ardiden, Grand Tourmalet, Pic du Midi i Piau (Alts Pirineus) i Peyragudes (Alts Pirineus i Alta Garona); Ax 3 Domaines, Mont d’Olmes i Guzet (Ariege); i Porté Puymorens, Formiguères i Cambre d’Aze (Pirineus Orientals).

A l’igual que el Magic Pass i les seves cinquanta-dues estacions franc-suïsses, la targeta No Souci Pyrenees és el producte estrella de les muntanyes pirenaiques per la seva gran oferta d’esquí i muntanya tot l’any. Proporciona múltiples avantatges com ara beneficiar-se del 15% de descompte els caps de setmana, fins al 30% entre setmana, inclou assegurança, et permet apadrinar a amics i guanyar dies d’esquí, et descompta el 50% del forfet per cada cinc dies d’esquí i si deixes les pistes abans de les 10.00 hores no et compta el forfet. També inclou el 30% de descompte per cada dia d’esquí a partir del 20 de març i inclou forfet gratuït pel darrer dia de la temporada. P.V.P. targeta No Souci Pyrenees: 39 €.

INFO: www.nosouci.com o a www.n-py.com

Setmana blanca amb el 40% de descompte i esquiar 3 dies al preu de 2

Entre el 14 i el 20 de gener, l’estació dels Pirineus Orientals de Font-Romeu Pyrénées 2000 ofereix el 40% de descompte en els forfets de 4, 5 i 6 dies.

INFO: www.altiservice.com/bons-plans

A més, a Saint-Lary pots prolongar el plaer d’esquiar i gaudir de la neu durant 3 dies al preu de 2 amb el Big Week-end. Pel domini més gran dels Pirineus francesos t’ofereix la tercera nit i el forfet del tercer dia de manera gratuïta, tots els caps de setmana excepte les vacances escolars franceses. Pots arribar la nit del dijous i esquiar fins al diumenge; o, venir la nit del divendres i esquiar fins dilluns.

INFO: Saint- +33 (0)5 62 39 54 46 I www.saintlary.com

El forfet flexible pels principiants

Iniciar-te en l’esquí o tornar a esquiar ara és més fàcil i atractiu amb els forfets d’iniciació. El Forfet Flex és un passi evolutiu que permet als debutants millorar les seves habilitats i descobrir les estacions de Cauterets, Gourette, Grand Tourmalet, La Pierre Saint-Martin, Luz-Ardiden, Peyragudes i Piau a un preu més assequible. Aquest forfet permet esquiar sense passar per la taquilla, s’adapta al nivell de progrés i el preu varia segons les zones esquiades. Això et permet canviar de sector el mateix dia si vols, el que és molt útil en cas de fer classes d’esquí. Aquesta targeta es pot adquirir a les taquilles o a Internet per 5 euros (sense incloure el cost del passi d’un dia deduït a final de mes). P.V.P. Targeta Flex 5 €.

INFO: www.n-py.com/fr/sejour-pyrenees/forfaits-ski-pyrenees/forfait-flex

Pujar a les pistes sense esquiar

A Saint-Lary pots experimentar la muntanya de manera suau amb el Forfet Contemplation. Permet als visitants que no els agrada l’esquí, gaudir de les panoràmiques des dels cims i passejar pels voltants; dinar amb els seus esquiadors o fruir d’una pausa de benestar en el centre termal Sensoria Rio. P.V.P. Forfait Contemplation 4 dies no consecutius: 87 € (inclou 4 dies d’esquí peatonal i 1 entrada al Sensoria Rio). P.V.P. Forfet Contemplation 6 dies consecutius: 132 € (inclou 6 dies de passi peatonal + 1 entrada al centre termal).

INFO: www.altiservice.com/parcours-pietons