Córrer sobre la neu pels cims oberts i les valls nevades a la VII Trail Blanch d’Issarbe; experimentar el tir amb arc en raquetes de neu a la X edició de l’Arc’Athlon, a Arette-La Pierre Saint Martin; viure la passió del mushing a la Pyrénées EDF Race, a Beille i Capcir; i la XII Musher Race, a Font-Romeu Pyrénées 2000; i, harmonitzar cos i ment al Week-end Ioga que organitza l’estació d’esquí eterna de Cauterets. Són cinc experiències úniques i sublims per gaudir del Pirineu francès aquest cap de setmana (www.lespyrenees.net).

Experiència 1: Córrer sobre la neu a la VII Trail Blanch d’Issarbe

Diuen que és una de les experiències més belles del món. El pròxim diumenge, 9 de febrer, tindrà lloc a l’estació transfronterera d’Issarbe (Pirineus Atlàntics), la VII edició del Trail Blanch. Una ocasió única per gaudir d’una de les experiències més belles i excepcionals del món, en un paisatge dominat per la natura en estat pur. La competició que s’iniciarà a les 10.00 h del pròxim diumenge consta de dos recorreguts sobre la neu de 9 i 14 km, amb un desnivell positiu de 250 i 550 m, respectivament, que transcorren dins i fora de les pistes d’esquí.

L’estació de neu d’Issarbe és sinònim de bellesa, boscs, crestes i natura salvatge. Un total de 31 quilòmetres de piestes, a 1450 m d’altitud, recorren els boscos de la vall de Barétous, les crestes del Couret de Plante i els voltants del Pic d’Issarbe. I, les seves nou pistes d’esquí de fons traçades, aptes també per a raquetes de neu, tenen unes vistes panoràmiques excepcionals sobre el macís del Pic d’Anie i els Pirineus bearnessos.

Info: Oficina de Tourism du Haut-Béarn 64400 OLORON Sainte-Marie. T.: +33 (0)5 59 66 20 09. www.communedelanneenbaretous.jimdo.com

Experiència 2: Tir amb arc en raquetes de neu a la X edició de l’Arc’Athlon

A 6 quilòmetres d’Issarbe, en el resSort de neu d’Arette-La Pierre Saint-Martin, el pròxim diumenge 9 de febrer se celebrarà la X edició de l’Arc’Athlon. El domini de Braca acollirà activitats tan interessants com ara el tir amb arc en raquetes de neu. La trobada tindrà lloc aquest dissabte, a les 11.30 h, i finalitzarà el diumenge, a les 13.00 h. Les proves classificatòries se celebraran el diumenge, de les 9.20 h a les 10.40 h que tindrà lloc la competició de joves; i, de les 12.30 h a les 13.00 h, la competició d’adults.

Arette-La Pierre Saint Martin s’estén al llarg de 75 hectàrees al cor de Béarn. Es tracta d’un entorn natural i protegit amb descensos tan emblemàtics com el Boulevard des Pyrénées o el Boulevard des Myrtilles que conformen un domini esquiable de 24 pistes situat entre 1527 i 2153 m d’altitud. Info: Les Archers d’Audenge, Chez Eric Mayayo 3 rue du Pas de Madame, maison 2. 33980

AUDENGE. T.: +33 (0)6 07 48 31 72 I +33 (0)6 85 85 94 49. www.archersaudenge.pagesperso-orange.fr

Experiència 3: La gran cursa de trineus tirats per gossos a la Pyrénées EDF Race

Des del 3 al pròxim diumenge, 9 de febrer, tindrà lloc a les estacions de neu de Beille i Capcir, un dels espectacles més emocionants: la segona edició de la gran cursa de trineus tirats per gossos a la Pyrénées EDF Race. Un total de 30 reconeguts mushers internacionals -entre ells, el basc Iker Oxkoidi, actual campió mundial en la categoria 6 de gossos oberts; els alemanys, Rudi Ropetz, Detlef Oyen o Christof Diehl, juntament amb els francesos, Jean Combazard i Isabelle Lemoine, i més de 200 gossos participaran en aquesta bella competició sorgida de l’excepcional passió pel mushing d’en Pierre Galvez.

S’organitzaran tres categories -skijoering (esquí amb arnès), trineu de 6 gossos i trineu de carreres- que se celebraran de nit a Beille fins al dijous, 6 d’octubre. Des del divendres, 7 i fins el diumenge 9 de febrer, els mushers es traslladaran a la meseta nòrdica de Capcir per a completar tres etapes de 25 km abans de travessar la línia de meta.

Tant Beille com Capcir són dos espais nòrdics increïbles. Considerada, l’Escandinàvia francesa, Beille (Ariège) és un dels paratges nòrdics més bells dels Pirineus situat entre 1800 i 2000 m d’altitud.

Info: Oficina de Tourism des Pyrénées Ariègeoises. 09110 Ax les thermes. T.: +33 (0)5 61 64 60 60 I +33 (0)5 34 09 35 35. www.beille.fr

Per la seva banda, l’espai nòrdic de Capcir (Pirineus Orientals) se situa en el cor dels Pirineus catalans, compta amb 130 km de pistes d’esquí de fons, els itineraris de les quals transcorren per cinc emplaçaments: el domini del “Col de la Llose”, “Col de la Quillane” i els nous dominis de la “Vallée du Galbe”, “Forêt de la Matte” i “Lac de l’Olive”. L’estació nòrdica del Capcir, etiquetada com els “4 Nordiques”, està certificada amb el segell “Tourisme & handicap” i ha estat escollida pels experts per la seva qualitat excepcional.

Info: Comunitat de municipis Pyrénées Catalanes. 66210 La Llagonne. T.: +33 (0)4 68 04 49 86. www.capcir-nordique.com

Experiència 4: Més mushing a la XII Musher Race

També aquest cap de setmana, el domini esquiable de Font-Romeu Pyrénées 2000 (Pirineus Orientals) acollirà la XII edició de la Musher Race. Des de fa 12 anys, Font-Romeu Pyrénées 2000, Astrape i Altiservice organitzen aquesta cursa en la que participen 30 equips. La cursa de trineus tirats per gossos transcorre pel sector de La Calme i, aquí, els visitants tenen l’oportunitat de descobrir la complicitat existent entre els gossos i els mushers. La cursa consta de dos recorreguts de 7 i 13 km, al sector de La Calme. Les proves classificatòries tindran lloc el dissabte a la tarda, seguides de les proves finals, el matí del diumenge.

Info: Oficina de Turisme. 66120 Font-Romeu. T.: +33 (0)4 68 30 68 30. www.font-romeu.fr

Experiència 5: Week-end Ioga a Cauterets

Si el que desitges és harmonitzar cos i ment, no hi ha una opció millor que la del Week-end Ioga, a Cauterets, que se celebrarà aquest cap de setmana, 8 i 9 de febrer, a l’estació eterna d’Alts Pirineus. Un recés de ioga per a relaxar-se a temperatures gèlides que pots combinar amb activitats com ara l’esquí.

Cauterets està flanquejada pels dominis esquiables de Cirque du Lys i Pont d’Espagne. A 2100 m d’altitud, a la cara est del domini del Cirque du Lys (36 km i 20 pistes), hi ha el primer parc de freestyle d’Europa, on es troben els amants de l’esquí i de l’snowboard. Mentre que Pont d’Espagne -reconegut com el petit Canadà i un “Grand Site des Midi-Pyrénées”- és un domini més familiar, amb 6 circuits de 36,5 quilòmetres, perfecte per a explorar amb raquetes de neu o a peu.

Info: Oficina de Turisme. 65110 Cauterets. T.: +33 (0)5 62 92 50 50. www.cauterets.com

Més informació actualitzada a http://es.lespyrenees.net/