Ja hi som a la primavera i la temporada encara la recta final. Una època de l’any ideal per seguir gaudint dels esports d’hivern, però que té les seves particularitats. Uns dies en què hi ha alguns esquiadors que ja guarden el material per al següent hivern, però en els quals els al·licients per seguir gaudint de la neu i de la natura continuen sent importants.

L’únic que cal fer és ajustar la nostra agenda a l’època de l’any, ja que no és el mateix esquiar sota els rigors hivernals que sota el sol de la primavera, els raigs ens permetran no anar tan abrigats, però per contra castigaran de forma excessiva el mantell nival. A la primavera la neu es transforma amb molta facilitat per la pujada de la temperatura. A primera hora del dia és habitual trobar neu dura, però a mesura que passen les hores i el sol comença a escalfar amb força, la neu comença a transformar-se i es torna més tova, pesada i difícil que sobre ella es llisquin com s’han de fer-ho les soles dels esquís i taules, donant pas al que col·loquialment es coneix com neu ‘papa’ o sopa ‘.

Matinar més del compte i no allargar en excés és clau a l’esquí de primavera

Poc es pot fer en contra de la degradació que pateix la neu, però una bona forma de combatre-la passa per matinar i concentrar la jornada en les primeres hores del matí, abans del migdia, en què la neu ofereix la seva millor qualitat.

En tot cas, serà clau tenir més que mai el material, soles i cantells dels esquís, en òptimes condicions, i fer gala d’una bona forma física i realitzar exercicis d’escalfament abans d’esquiar.

A la primavera llueix més el sol i no cal dur tanta roba d’abrig

A la primavera serà inevitable esquiar sobre una neu canviant, que passarà de dura en les primeres hores a transformada o molt transformada passat el mig dia, sempre en funció de la temperatura i la calor de el sol. En aquestes condicions i sobre una neu inestable, que frena la inèrcia i condiciona els moviments, el més aconsellable és tenir el màxim lliscament dels esquís i no pressionar-en excés, ja que com més ho facis més s’enfonsaran i més difícil serà esquiar i controlar els moviments.

I hi haurà vegades en què per més que s’adapti la tècnica a la condició de la neu, la paraula gaudi deixarà pas al patiment i a la preocupació, moment en el qual el més recomanable serà descalçar les botes i donar per conclosa la jornada d’esquí , no sigui que per voler allargar en excés un dia d’esquí arribi una inoportuna lesió que ens deixi un final amarg de temporada.