Acaba l’estiu però no l’aventura. Si les vacances se t’han fet curtes i t’has quedat amb ganes de més, el Pirineu francès t’ofereix un munt d’activitats per continuar fruint de la natura a la tardor. Activitats per descobrir les sis regions franceses (Alts Pirineus, Ariège, Alta Garona, Aude, Pirineus Atlàntics i Pirineus Orientals) i donar fe que el bo i millor, encanta, inclús quan finalitza l’estiu. Descobreix 5 activitats en el Pirineu francès per fer més passatgera aquesta tardor

1. Trobada amb les marmotes en el tren centenari d’Artouste

Fa més de cent deu anys, l’any 1920, es va construir la presa del llac d’Artouste, a la vall d’Ossau (Pirineus Atlàntics). Amb motiu de les obres, la Compagnie des chemins de fer du Midi va instal·lar un ferrocarril des de La Sagette, conegut avui dia com el tren d’ Artouste. Durant vuit anys, aquest tren va ser el mitjà de transport de persones, equips, combustible i tones i tones de ciment. Descobrir el Pic du Midi d’Ossau amb el tren d’Artouste és, de totes, totes, una aventura èpica. Una experiència inoblidable de 55 minuts i 10 km, a 2.000 metres d’altitud. La ruta discorre pel paisatge impressionant de la vall de Soussoueou, ric en flora i fauna. Els més afortunats podran trobar-se amb les marmotes. L’accés al tren d’Artouste és a la localitat de Laruns, a 20 km, o al Col du Pourtalet. Una vegada a l’estació del Lac, cal caminar 20 minuts fins el Lac d’Artouste.

Més informació: www.valleedossau.com

2. Dormir sota terra i altres aventures subterrànies (ratpenats inclosos)

La regió francesa de l’Ariège és un gran lloc d’aventures per a tothom. És rica en coves i cims on iniciar-se en l’espeleologia, dormir sota terra o, simplement, visitar-les des de fora. Per meravellar-se amb aquest món secret, res millor que fer bivac sota terra. Després de fer ràpel i espeleologia per paisatges molt variats, arriba l’hora de sopar i dormir sota terra, a una temperatura constant de 10 °C. L’activitat té lloc a la cova més indicada segons la circumstància, especialment escollida pel nostre experimentat instructor d’espeleologia, en funció de la meteorologia i dels nostres desitjos.

Més informació: www.ariegepyrenees.com

Champs d’iris avec en fond, le Pic du Midi d’Ossau et à ses pieds le lac Gentau. Vue depuis le col d’Ayous. Béarn. Pyrénées-Atlantique.

3. Sortides a rem a l’Aude

Seguir remant a la tardor i la resta de l’any és possible a la localitat de Quillan, la capital dels Pirineus de l’Aude i internacional pels esports d’aigües braves. Aprofita la tardor per iniciar-te en el rem o per continuar-ne gaudint tan assegut, dret, en un tram d’aigües tranquil·les o en un tram ràpid. Aquí hi ha molts tobogans naturals on remar.

Més informació: www.audetourisme.com

4. Travessar el Garona de punta a punta

Fins a l’1 d’octubre pots recórrer el riu Garona d’una vora a l’altra de manera gratuïta. En només uns minuts, el transbordador Fauga, el ferri més antic del Garona que aquest any torna a estar en servei, et porta una de les aventures amb més encant de la tardor: descobrir el Parc Natural de la Confluence (Alta Garona), una illa verda on passejar sol o en companyia. El transbordador de Portet, a 3,5 km de Toulouse, és un vaixell pla, guiat per un barquer.

Més informació: https://bit.ly/3IXHe71

5. Fer un Road Trip pels Pirineus

Descobrir el millor dels Alts Pirineus francesos i la part espanyola d’Osca ja és possible gràcies al Pyrénées Road Trip. És el viatge transfronterer en cotxe o moto per contemplar el millor d’ambdues destinacions. A la Boutiques des Pyrénées, els agents locals de viatge poden personalitzar la teva estança per tal d’albirar el Cel protegit del Pic de Midi du Bigorre; unir-te a la transhumància acompanyat d’un pastor; dormir en la copa d’un arbre a Payolle; descobrir els productes gastronòmics i artesanals com ara els cistells, la llana del Pirineu, típics de la zona; a més de degustar els millors restaurants que tan sols els residents poden recomanar-te.

Més informació: +34 (0)5 62 56 70 00 I laboutique@ha-py.fr I www.pyrenees-trip.com