La Real Federación Española de Deporrtes de Invierno (RFEDI) dóna a conèixer la llista dels esportistes que formaran part de les estructures esportives de la temporada que ve amb una important reformulació dels equips i alhora promovent el talent jove a través d’una sèrie d’actuacions de Seguiment.

La Real Federación Española de Deporrtes de Invierno (RFEDI) va presentar el llistat oficial d’esportistes espanyols que formen part de les estructures esportives de la federació de cara a la propera temporada d’hivern 2020-2021. La llista està dividida en 3 grans nivells denominats Equips A, B, C. Per a la selecció dels esportistes els tècnics de RFEDI han seguit els criteris publicats a la web de l’entitat https://bit.ly/2Y9rSqF. Dels 32 integrants dels equips el 65,5% han complert les marques previstes segons criteris i el 37,5% restant han estat seleccionats a criteri tècnic dels diferents directors tècnics de cada modalitat.

15 pertanyen a la federació catalana (FCEH)

 

Addicionalment, i fora de les estructures de la pròpia federació però amb el seu suport logístic i econòmic, s’aprofundeix en una sèrie d’actuacions de seguiment, una selecció oberta i provisional integrada per 15 nous talents de surf de neu, esquí alpí i esquí de fons. Es considera aquesta fórmula que a causa de l’excepcionalitat generada pel Covid-19 i el seu impacte en l’execució del programa de competicions de final de temporada aquests esportistes no van poder aconseguir objectius. Per això, la previsió és que el 30 de setembre, després de la pretemporada d’estiu per a la qual s’ha previst un complet programa, es podrà confirmar la inclusió algun esportista addicional en els equips nacionals d’acord amb la progressió demostrada. A partir d’aquesta data, els esportistes no integrats en els Equips Nacionals hauran de realitzar el seu programa íntegre organitzat pels seus clubs, CETDI, Programes de Tecnificació o Seleccions Autonòmiques.

D’altra banda, s’ha creat el Grup de Recuperació per a aquells esportistes que a causa de les seves lesions sofertes no han pogut despuntar en la temporada anterior però als quals se’ls manté el suport. Finalment, alguns grups sense resultats consistents han hagut de cancel·lar-se.

Núria Pau no hi figura a la llista

 

Les procedències, dels 32 esportistes integrants d’estructures, són: 15 pertanyen a la federació catalana (FCEH), 7 a la federació basca (NKEF), 3 per a la federació madrilenya (FMDI), 2 per a la navarresa (NKEF), 2 per a la federació andalusa (FADI Andalusia), 1 a l’aragonesa (FADI Aragó), 1 per a la federació gallega (FGDI).

Noms a l’alça
Entre els esportistes joves, destaquen alguns noms que després de la seva bons resultats en la passada temporada pugen de categoria en les estructures esportives de la RFEDI. Entre ells es troba el corredor d’alpí Albert Ortega (FCEH-LMCE) que puja de l’equip B a l’A o Mireia Vázquez (FCEH-GRANUEC) que passa de l’C a l’B. En Freeski hi ha tres noms en ascens, la jove Maialen Oiartzabal ( NFEK-Oiarmendi Kirol Kluba) que després d’aconseguir un Top 3 en Copa d’Europa en el seu any de debut, passa de grup de desenvolupament a l’equip B, Alejandro Gómez (FMDI-FREE) i Lucas Verdaguer (FCEH-SCOGE) que ascendeixen també a l’ equip B. Per la seva banda, freestyler Álvaro Romero (NFEK-DALTON), puja de grup de desenvolupament a l’equip B d’Snowboard. En múixing, l’experimentada Olga Álvarez (FCEH-AEM) torna a la selecció i entra per primera vegada el navarrès Iker Ozkoidi (NKNF-BREEM).

LA LLISTA DELS ESPORTISTES

SNOWBOARD:

Equip A:

Lucas Eguibar – NKEF-PSD

Queralt Castellet  – FCEH-CEMT

Equip B:

Alvaro Romero – NKEF-DALTON

Equip C:

Regino Hernández – FADI Andalucía-CAS

Bernat Ribera – FCEH-RAC

Marc Roure – FCEH-GRANUEC

Grup Recuperació:
María Hidalgo – FCEH-CEMT

José Antonio Aragón – FADI Andalucía-RURAL

 

ESQUÍ ALPÍ:

Equip A:

Juan del Campo – NKEF-EURO

Joaquim Salarich – FCEH-LMCE

Adur Etxezarreta – NKNF-ESQNV

Albert Ortega – FCEH-LMCE

Equip B:

Aingeru Garay – NKEF-LVERD

Alex Puente – FCEH-CAEI

Mireia Vázquez – FCEH-GRANUEC

Equip C:

Arrieta Rodríguez – FCEH-CEVA

Grup Recuperació:

Pat Miquel – FCEH-CAEI

 

FREESTYLE SKIING:

Equip A:

Javier Lliso – FMDI-COLMENAR

Thibault Magnin – RFEDI

Equip B:

Mailen Oiartzabal – NKEF-OIARMENDI

Alejandro Gómez – FMDI-FREE

Lucas Verdaguer – FCEH-SCOGE

 

ESQUI DE FONS:

Equip A:

Imanol Rojo – NKEF-UZTURRE

Equip B:

Jaume Pueyo – FCEH-CEFUC

Equip C:

María Iglesias – FCEH-ANEC

 

ESQUI DE VELOCITAT:

Ricardo Adarraga – FADI Aragón-EECAN

Juan Carlos Sánchez – FMDI-AMISTAD

 

MUIXING:

Victor Carrasco – FCEH-AEM

Oscar Piñeiro – FGDI-KENNE

Lázaro Martínez – FCEH-GOSCA

Iker Ozkoidi – NKNF/FNDI-BREEM
Olga Álvarez – FCEH-AEM

 

ESPORTISTES A CONVOCAR EN ACTUACIONS DE SEGUIMENT:

Snowboard:

Aina Gomariz – FCEH-GNA

Nora Cornell – FCEH-GNA

Sara Donés – FCEH-CAEI

Naia Aramendia – NKEF-DALTON

Oriol Filella – FCEH-CAEI

Lukas Rodríguez – FADI Aragón-CEVB

Antoni Toledo – FCEH-BST

Seguiment Esquí Alpí:

June Garitano – FADI Aragón – CEJCA

Jana Suau – FCEH-CAEI

Jordi Triulzi – FCEH-LMCE

Andrés García – FADI Aragón-MAYENCOS

Tomás Barata – FCEH-CEVA

Ander Mintegui – FADI Aragón-MAYENCOS

Seguimient Esquí de Fons:

Irati Cuadrado – NKNF-IRRINTZI

Miquel Auladell – FCEH-PEC