Els habitants dels Pirineus francesos és gent de muntanya, sí, però de les muntanyes del sud-oest i això, canvia molt les coses. Perquè ells tot i ser a casa senten com el sol i la calor brillen els seus ulls; perquè tenen el do innat d’establir relacions humanes sinceres, planes i sense complicacions; perquè, senten l’alegria de viure. Descobreix les cinc activitats amb gent alegre i acollidora al Pirineu francès quan tot això passi

ACTIVITAT 1:

Tota la bellesa i sabor amb l’Éric, el pastor d’Alts Pirineus

Al capdavant d’un ramat de 2000 ovelles, 100 porcs negres i unes quantes vaques gascones, l’Éric Abadie sent la passió per la natura i els productes naturals. Per això, després de donar una volta per la granja per tenir cura del ramat, cada dia ell mateix prepara els productes frescos que serveix en la seva posada. L’Éric és tota una referència a Grand Tourmalet, on fa més de vint anys exerceix com a criador i restaurador al costat de la seva dona, la Françoise, i el seu fill, Sasha. Entre tots s’ocupen de “L’Etape du Berger”, la posada d’altitud que va crear el padrastre de l’Éric i que es troba a les valls de La Mongie, als Alts Pirineus, a l’entrada del telecadira Bérrnais.

A “L’Étape du Berger” es respira a Pirineus francesos. Aquest xalet d’alta muntanya és tota de fusta i se situa a 2.146 metres sobre el nivell del mar. La terrassa panoràmica és el lloc ideal des d’on respirar aire pur i gaudir dels Pirineus francesos en tota la seva magnitud. Aquí pots gaudir els plats més tradicionals i casolans de la regió. Doncs, tots els productes que se serveixen en el restaurant provenen de la granja, des de la carn picada, la paleta de vedella o el costellam de xai a la brasa. Un total de 15 carns diferents on escollir.

INFO: L’Etape du Berger. Col du Tourmalet, La Mongie. www.restaurant-tourmalet.com

ACTIVITAT 2:

Cita amb en Paul, el cerveser de Luz

Si ets un boig o una boja de les canyes i t’imagines que la teva vida és més molt més trista sense una cervesa, al Pirineu francès trobaràs el teu paradís. Prop de Luz Ardiden, a la regió francesa d’Alts Pirineus, el restaurador Paul Dixon t’ensenyarà la seva cerveseria “La Brasserie du Pays Toy” i la manera d’elaborar la teva pròpia cervesa, pas a pas.

El mestre cerveser elabora cerveses d’autor, experimentals i estacionals amb aigua pura de deu provinent de les valls dels Pirineus i els millors llúpols i malta. Aquí, també podràs degustar una gamma de fins a quatre cerveses artesanals d’estil anglès: la Cuvée du Col du Tourmalet, ambre; la Cuvée du Pont d’Espagne, morena; la Cuvée du Pic du Midi, rossa; i la Cuvée du Cirque de Gavarnie, blanca.

INFO: La Brasserie du Pays Toy. Le Village, 65120 Sassis, Luz Ardiden. www.brasserie-paystoy.com

ACTIVITAT 3:

Caminades i sabors ancestrals amb en Jean-Pierre

Agricultor, ramader, monitor d’esquí, alcalde i propietari de l’“Auberge Les Spijeoles”, en Jean-Pierre coneix les delícies gastronòmiques i molts altres sectors de la regió. Ubicat al cor neuràlgic d’un petit poble de muntanya, a 1.000 metres d’altitud, l’alberg d’en Jean-Pierre és un espai autòcton amb només 10 habitacions, un entorn únic i un ambient familiar on respirar el millor de la natura.

En Jean Pierre et prepararà el pétéram, el plat típic regional, la recepta del qual ha heretat dels seus familiars; la truita orgànica d’Oô o els seus exquisits festucs. També et descobrirà les caminades d’estiu a Le Cirque d’Espingo o al llac d’Oô (precisament en aquest llac s’organitzen sortides per a la pesca); vols en parapent, a Soaring; o activitats termals a Luchon o Loudenvielle.

INFO: Auberge Les Spijeoles. Le Village, 31110 00. www.les.spijeoles.free.fr

Més informació actualitzada a http://es.lespyrenees.net/