2021 comença carregat de Copes de Món per als esportistes de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI). Fins a 6 esportistes de les estructures de l’entitat competiran aquesta primera quinzena a Suïssa, Itàlia, i Àustria.

Després de les vacances de Nadal, els esportistes de la RFEDI seguiran amb l’exigent temporada i afrontaran les primeres competicions de l’2021. L’esquí de fons, l’alpí, l’snowboard i el freeski reprenen els circuits de Copa del Món.

En esquí de fons el guipuscoà de 30 anys, Imanol Rojo (Alpí Uzturre-FVDI) s’ha convertit ja en un habitual de la Copa del Món i ha començat ja l’any amb la seva 2ª participació d’aquesta temporada en una prova del màxim circuit mundial . Ha estat al Tour de Ski de la Copa del Món a Val Müstair (Suïssa) el 2 de gener, on ha competit a la cursa de 15 km Clàssic i ha aconseguit el lloc 37. El basc ha continuat l’exigent marató de proves de l’ Tour de Ski de Copa del Món competint els dies 5 i 6 de gener a Toblach (Itàlia) col·locant-se en la posició provisional 35 del Tour de Ski, i els dies 8, 9 i 10 de gener a Val di Femme (Itàlia) per finalitzar el clàssic citat amb les proves de 15 KM clàssic el dia 8, Sprint cásico el dia 9 i 10 KM estil lliure el dia 10.

Una altra de les competicions més rellevants d’aquest inici d’any serà per als esportistes de Alpí en la prova de Adelboden (Suïssa), on dos esquiadors de la RFEDI competiran a la Copa del Món FIS els dies 8 a 10 de gener. El jove esquiador català Albert Ortega (LMCE-FCEH) participarà de nou en una Copa del Món d’alpí després de passar per Soelden a l’octubre i Santa Caterina i Alta Badia al desembre, aquesta vegada a la proves de gegant de Adelboden els dies 8 i 9 de gener, on intentarà classificar-se per a la segona mànega juntament amb els 30 millors corredors.

L’esquiador basc Juan del Campo (EuroSki-FVDI), després d’un inici d’any complicat, tot i que amb bons resultats (19a posició de la Copa d’Europa a Val di Fassa (Itàlia) a finals de desembre i ser 1r en eslàlom FIS Pla de Corones a Itàlia, en copa de el món ha passat aquest hivern per Alta Badia i Madonna de Campiglio ara apostarà per entrar entre els 30 primers a Adelboden el proper 10 de gener.

Els freeskiers Thibault Magnin i Javi Lliso (ECComenar-FMDI) participaran en la classificatòria Big Air de l’estació de Kreischberg (Àustria) el divendres 8 de gener, en cas de classificar-passen a les finals de el mateix divendres a la tarda. Per a tots dos serà la segona participació a la Copa del Món aquesta temporada, en el cas de Lliso, després de quedar 19è en la prova de Stubai i, en el cas de Magnin, després de quedar en 44º posició.

Per la seva banda, la snowboarder Maria Hidalgo (CEMT-FCEH) ha participat el dijous 7 de gener per primer cop aquesta temporada a la Copa del Món a Kreischberg (Àustria), quedant 20a en la prova classificatòria.

Finalment, també serà el torn de Josito Aragón (SURFINSN-FADI), que tindrà la seva classificatòria dissabte 9. En cas de passar, Aragó tindrà les finals el mateix dissabte.