L’estació de la Val d’Aran i les Valls d’Àneu és una destinació a descobrir a l’estiu, ja que ofereix unes vacances de relax i esport a l’alta muntanya que es poden reservar fàcilment i al millor preu a www.baqueira.es. De l’1 de juliol al 3 de setembre estaran en marxa totes les activitats i s’obriran els remuntadors Tsd. Clòt der Os a Beret i Tsd. Bosque a Baqueira que faciliten el descobriment de traçats i senders de lliure accés tant de BTT com de trekking

Dos remuntadors oberts a l’estiu, com són el Tsd. Clòt der Os a l’àrea de Beret i el clàssic Tsd. Bosque a la zona de Baqueira, transportaran als visitants a les altures de més emoció per a connectar d’una manera fàcil amb l’entorn d’alta muntanya. Aquest accés directe amb els remuntadors fa més accessible l’exploració d’una àmplia selecció de pistes i senders de dificultat variada i que estan oberts al públic tant si s’accedeix amb remuntador com si es puja a peu. Per exemple, arribant a la zona alta del telecadira del Tsd. Clòt der Os s’accedeix, superant a peu un desnivell de poc més de 100 m, als llacs del mateix nom descobrint un racó amb molt d’encant a Beret.

Destacar els “flow trails” de BTT, que són transitables tant en temporada d’estiu amb remuntadors oberts com fora d’aquestes dates i que són de poca dificultat i dissenyats per a ser accessibles per a tota la família. Recalcar que els traçats tant de senderisme com BTT són possibles gràcies al treball de senyalització del Conselh Generau d’Aran amb la col·laboració de l’Ajuntament deth Naut Aran.

Per als apassionats del ciclisme de muntanya, hi ha una àmplia varietat de rutes. Des de la tranquil·la bellesa del Camin Dera Aigua fins al desafiant descens Dera Cascada, cada traçat és una oportunitat per a experimentar l’adrenalina i l’esplendor de l’alta muntanya. També estan senyalitzades rutes de senderisme per accedir a llocs impressionants, com els màgics Lacs deth Clòt der Os.

Detall de les rutes en BTT:

Camin Dera Aigua – Dir. Beret: 1.917 m de distància, desnivell positiu de 87 m, desnivell negatiu de 92 m (Verda).
Camin Dera Aigua – Dir. Orri: 1.917 m de distància, desnivell positiu de 92 m, desnivell negatiu de 87 m (Verda).
Dera Cascada: 2.749 m de distància, desnivell negatiu de 350 m (Verda).
Tortuga: 2.625 m de distància, desnivell negatiu de 357 m (Verda).
Bosque: 1.118 m de distància, desnivell negatiu de 185 m (Blava).
Baqueira: 3.380 m de distància, desnivell negatiu de 334 m (Verda).
Pla de Beret – Dir. Beret: 2.416 m de distància, desnivell positiu de 60 m, desnivell negatiu de 48 m (Verda).
Pla de Beret – Dir. Orri: 2.416 m de distància, desnivell positiu de 48 m, desnivell negatiu de 60 m (Verda).
Clòt der Os: 2.876 m de distància, desnivell negatiu de 358 m (Verda).
Ta Baqueira: 4.004 m de distància, desnivell negatiu de 343 m (Verda).

Per a aquells que prefereixin gaudir de la natura a peu, Baqueira Beret ofereix una selecció de senders per a explorar:

Lacs deth Clòt der Os: 2.767 m de distància, desnivell positiu de 116 m, desnivell negatiu de 116 m.
Molins: 2.019 m de distància, desnivell negatiu de 350 m.
Pla de Beret: 2.416 m de distància, desnivell positiu de 60 m, desnivell negatiu de 46 m.
Dera Cascada: 2.226 m de distància, desnivell positiu de 10 m, desnivell negatiu de 367 m.
Camin Dera Aigua: 1.917 m de distància, desnivell positiu de 90 m, desnivell negatiu de 96 m.

Forfets
A Baqueira Beret es proposen opcions flexibles que s’adapten a les necessitats dels visitants. Per això, els preus són tan atractius com les vistes. Està disponible un dia de passeig en remuntadors a 20 € per a adults i 15 € per a nens. Si es practica la BTT, el forfet d’1 dia per a bicicletes té un preu de 30 € per a adults i 20 € per a nens. I per a aquells que desitgin explorar totes les activitats durant la temporada d’estiu, el forfet d’estiu complet està disponible per 180 € (adults) i 120 € (nens).

Gastronomia
Després d’una emocionant jornada a l’aire lliure, res més desitjable que un bon menjar en els establiments gastronòmics de l’estació. El Restaurant Pla de Beret amb menú gourmet i de cuina de mercat a més de vistes panoràmiques al Baciver i Montarto, mentre que el Baqueira Bar 1.500 és el lloc perfecte per a relaxar-se i gaudir d’un refrescant aperitiu després d’una baixada plena d’adrenalina, ja que enguany és novetat que el traçat acaba en aquest establiment. Especialistes en carn a la brasa, a la Borda Lobato garanteixen una experiència gastronòmica gràcies a la seva coneguda graella. I per a aquells que busquen un ambient més sofisticat, el Wine Bar by Vinya Pomal ofereix una selecció de deliciosos aperitius i pica-pica.

Hotel Montarto

Sense oblidar l’Hotel Montarto, que obrirà les seves portes del 4 de juliol fins al 31 d’agost. Aquest emblemàtic establiment renovat íntegrament ofereix una experiència d’allotjament excepcional amb accés a la seva piscina i una àmplia gamma d’activitats per a gaudir. A més, per als que s’allotgen a l’hotel es brinda l’oportunitat de comptar amb la guia personal del reconegut expert Ignició Aldea, qui acompanyarà en aventures aptes per a tota la família.

L’hotel té un fort esperit esportiu, i per això és “bike friendly” i disposa de guarda bicis tancat, espai taller i neteja a més dels serveis de lloguer de BTT, tant elèctriques com musculars, i informació de rutes existents a la Val d’Aran.Aquest allotjament situat a Baqueira 1500 disposa de gimnàs i spa en el que es poden contractar massatges i tractaments de wellness personalitzats. Uns altres dels serveis en la zona de spa són banyeres d’hidromassatge, passeig de còdols, dutxa escocesa, dutxa d’essències i de contrast, font de gel, sauna finlandesa, bany de vapor i gandules tèrmiques.A més, compta amb pistes de tennis i pàdel per als clients amb cessió de material, tot això de manera gratuïta per als quals s’allotgen a l’hotel. Quant a restauració en el restaurant La Perdiu Blanca tots els serveis són de bufet lliure i és possible canviar l’esmorzar a l’hotel per pícnic en el cas que se surti d’excursió tot el dia. Finalment, l’hotel admet mascotes (consultar condicions).

Altres activitats

Més enllà de les activitats pròpies de l’estació, és possible contractar a través de l’estació una àmplia varietat d’activitats per a aquells que busquen viure un estiu actiu als Pirineus.

Una de les més demandades és el lloguer de bicicletes elèctriques i de carretera per a descobrir els impressionants paisatges d’aquesta zona del Pirineu de Lleida. Es pot a més contractar els serveis d’un guia que sens dubte és la millor manera d’optar a rodar per camins adaptats a cada nivell tècnic i descobrir els secrets de la zona. També es proposen rutes guiades de senderisme.

També està disponible el Circuit amb moto elèctrica en una zona fitada i segura de Salardú i el lloguer de motos elèctriques per a aquells que desitgen explorar la zona al seu propi ritme com a oportunitat de conèixer la Vall d’Aran sobre un mitjà de locomoció silenciós i respectuós amb el medi ambient. Evidentment, s’ofereix la possibilitat de contractar els serveis de guia per a les sortides amb moto elèctrica.A Beret destaquen els passejos a cavall que es poden contractar al costat del restaurant i el passeig fluvial d’accés a Montgarri que és un clàssic d’estiu.

Activitats d’aigua amb el ràfting que generalment es practica en la zona baixa del riu Garona i el descens de barrancs per a submergir-se en la naturalesa salvatge superant obstacles naturals, #lliscar per tobogans d’aigua i saltant en piscines naturals.

Reservar amb molts avantatges

Baqueira Beret ofereix l’oportunitat de reservar les vacances als Pirineus de principi a fi de manera directa i amb el millor preu garantit, des de l’allotjament fins a les variades activitats disponibles. A més, amb la reserva d’allotjament, s’obté el forfet en els remuntis de manera gratuïta, per a aprofitar al màxim els dies a la muntanya.

Es poden reservar les vacances d’estiu o les activitats directament en: www.baqueira.es