Visitar el Pic du Midi és sempre una experiència increïble, però fins al 8 de març pot ser encara més enriquidora. Doncs, coincidint amb les vacances escolars franceses, els horaris de visita al Pic du Midi s’han prolongat fins a les 19.30 hores per oferir als visitants l’oportunitat de contemplar una posta de sol única, a 2.877 metres d’altura. A més, és un dels fora pistes més impressionants que tot freerider expert pot arribar a somniar, amb 10 km de descens i una diferència de 1.700 metres d’altitud, similar a l’Aiguille du Midi (Chamonix) o a La Grave (Els Alps) i accessible mitjançant el telefèric. Descobreix les 10 experiències imprescindibles al Pic du Midi (www.lespyrenees.net).

Tant si esquies com si no, el Pic du Midi és un dels llocs que has de visitar almenys una vegada a la vida. Descobreix 10 experiències imprescindibles a 2.877 metres d’altura.

1. La posta de sol del Pic du Midi

Observar la posta de sol sobre la serralada dels Pirineus és una de les experiències visuals més extraordinàries i aconsellables en els Pirineus francesos. Fins al 8 de març pots pujar al Pic du Midi a les 17.00 h i gaudir del darrer descens en telefèric de la jornada, a les 19.30 hores, per contemplar el gran espectacle de la carena dels Pirineus al capvespre, a 2.877 metres d’altura.

2. El Pont en el cel

Amb els Pirineus francesos sota els teus peus i el cel a tocar del teu cap. Les sensacions des del Pont del cel es multipliquen. Aquesta passarel·la metàl·lica de 12 metres de longitud, suspesa per damunt del vuit, compta amb l’extrem final de vidre, cosa que permet experimentar la caiguda al vuit i emprendre un viatge dins el mateix paisatge. L’accés és gratuït i les sensacions inèdites.

3. El planetari més alt d’Europa

Construït entre el 1907 i el 1908, el nou planetari d’immersió instal·lat a la Cúpula Baillaud té més de cent anys d’antiguitat. Descobreix els estels i molt més en la instal·lació astronòmica més antiga de l’observatori.

4. L’espai experiències amb l’HistoPad

El nou espai experiències del Pic du Midi té cinc àrees temàtiques equipades amb pantalles interactives, projeccions, il·lusions òptiques, etc. per a una aventura plena de sorpreses. Estels, planetes, creacions artístiques i explicacions d’un astrònom reforcen les investigacions i estudis fets al Pic du Midi.

5. Les delícies de Chairlift Pourteilh

Chairlift Pourteilh és una delícia tant per als esquiadors gourmets com també pels visitants. El restaurant de Grand Tourmalet ofereix cuina tradicional elaborada amb productes de qualitat i carns locals, basada en el concepte de pa i sopes. Tot això, en un ambient 100% muntanyenc donat que es troba envoltat de pins i d’una panoràmica 360º amb vista al Pic du Midi. INFO: +33 (0)5 62 95 50 71 / www.tourmaletpicdumidi.fr

6. Le 2877, el nou restaurant panoràmic

Son pocs, els restaurants que poden posar en disposició dels seus comensals una taula a gairebé 3.000 metres d’altitud. Le 2877, el nou restaurant del Pic du Midi -amb capacitat per a 70 comensals- és un d’aquests. Cada dia, el personal d’aquest singular restaurant proposa un menú original elaborat amb  productes de primera qualitat. Un panorama impressionant, un ambient acollidor i un menjar suculent fan d’aquest punt culinari, un lloc essencial en el Pic du Midi. INFO: www.picdumidi.com

7. Els 1.000 metres de desnivell en telefèric

Els 15 minuts que dura l’ascens en telefèric des de La Mongie fins al cim del Pic du Midi són memorables. El primer tram del viatge té com a estació intermèdia Taoulet; en aquest punt, una altra cabina et duu al cim. Quan assoleixes els 1.000 metres de desnivell comences a notar la puresa i la transparència de l’aire i observes la grandiositat de la llum.

8. 750 m2 de terrasses panoràmiques

Una vegada assoleixes els 2.877 metres d’altitud, la gran terrassa de 750 m2, et dóna la benvinguda.  Des d’aquí, la vista abarca la carena dels Pirineus i la planúria del sud-oest al Macís Central. Són 300 km de cims de la carena pirinenca des del Mediterrani a l’Atlàntic, i damunt els altiplans del Gran Sud-oest.

9. El tercer espai freeride de França

Autèntic freeride de gran altitud, el Pic du Midi és el tercer espai freeride de França. El mes de desembre del 2013 va obrir el seu domini d’esquí freeride seguint les passes de l’Aiguille du Midi (Chamonix) i La Grave (Alps). El resultat és que els esquiadors més experimentats poden baixar cada etapa del viatge en telefèric, una zona d’esquí freeride excepcional que s’estén sobre els tres cims del  Pic du Midi.

10. Quasi 270 km de pistes amb un únic forfet

Amb la targeta Grand Ski Pyrénées pots recórrer la zona d’esquí més espectacular dels Pirineus, durant sis dies consecutius. Cinc àrees d’esquí alpí (Grand Tourmalet – Pic du Midi, Cauterets, Luz Ardiden, Gavarnie-Gèdre i Hautacam); i, unes altres tres de caràcter nòrdic (Val d’Azun, Hautacam i Pont d’Espagne, a Cauterets). INFO: www.valleesdegavarnie.com/hiver/pass-grand-ski-pyrenees