La Real Federación Española de Voleibol organitza, amb la Federació Catalana de Voleibol com a organitzador local, el primer Campionat d’Espanya de Vòlei Neu 2020, patrocinat per Vichy Catalan. Aquest es disputarà el cap de setmana del 14 i 15 de març a l’estació d’esquí de Boí Taüll Ressort. Ja hi ha parelles inscrites tant en la competició femenina com en la masculina però s’ha ampliat el termini d’inscripció per donar una última possibilitat de participació.

L’estació d’esquí de Boí Taüll és l’idíl·lic enclavament on tindrà lloc aquesta competició en la que hi participaran un màxim de 24 equips, 12 per gènere. El campionat, sènior de clubs, acollirà la competició masculina i femenina i la normativa serà similar a la del vòlei platja però amb 3 jugadors a pista. Dissabte es realitzarà la fase de grups, mentre diumenge es reservarà per les finals i l’entrega de premis.

Per tal de facilitar l’accessibilitat, inscripció i participació dels diferents equips, la Federació Catalana de Voleibol, que organitza aquest campionat conjuntament amb la Real Federación Española de Voleibol, ha volgut fer-se càrrec de l’allotjament dels participants, que serà en règim de mitja pensió, des de la nit de divendres 13 fins diumenge 15 al migdia en apartaments situats al Pla de l’Ermita; així com de l’equipació dels jugadors fent entrega de les samarretes de joc.

El campionat, primera i única prova oficial a Espanya, i que per tant és puntuable pel rànquing mundial es disputarà en partits al millor de tres sets a 15 punts, jugant cada equip un mínim de 3 partits. Tots els participants gaudiran d’un cap de setmana de neu i esport, a més de música, animació, i altres activitats paral·leles al campionat.
Ampliació del termini d’inscripció Queden poques places disponibles per participar al Campionat d’Espanya de Vòlei Neu 2020, patrocinat per Vichy Catalan, motiu pel qual la Real Federación Espanyola de Voleibol ha volgut ampliar el termini d’inscripció fins al proper 3 de març a les 12 del migdia. Els guanyadors d’aquesta prova escriuran el seu nom en la història del vòlei neu convertint-se en els primers campions d’Espanya d’aquesta modalitat.

Cal destacar l’auge que està tenint aquesta disciplina esportiva en els últims anys, i que compta amb competició oficial a nivell europeu. Als jocs d’Hivern de Pyeong Chang de fa dos anys ja es va fer una demostració per tal d’impulsar el Snow Volley a nivell mundial. L’objectiu actual és establir aquesta modalitat esportiva com un esport reconegut a nivell mundial. És a dir, que el Vòlei Neu formi part del programa oficial dels Jocs Olímpics d’Hivern.

La FIVB ha dissenyat un pla de 8 anys per anar adaptant un Reglament adequat per la pràctica d’aquest esport. El primer pas serà que sigui designat com esport d’exhibició als Jocs Olímpics de la Joventut de Laussane 2020 i organitzar el 2021 el primer Campionat del Món de Vòlei Neu.