El jove freeskier, de 18 anys, afronta la seva tercera temporada a la RFEDI amb molta motivació. Magnin, a més, es mostra content amb la incorporació de nous joves en l’equip, d’aquesta manera “el nostre esport es farà més gran a Espanya”.

Estem ja en plena pretemporada. De moment, comenta’ns com estan anant els entrenaments als Alps i en quin snowparks heu estat.
Estic molt content. A l’agost vaig fer el meu primer stage de tornada a la neu a Casa Espanya a Saas Fee (Suïssa). Crec que mai m’he sentit tan bé en els meus esquís, després d’haver entrenant molt aquests últims mesos mentalment, físicament i en rampa.

Serà una temporada sense JJOO ni Mundials, però sí amb circuit Copa del Món. A nivell general, què esperes de l’hivern 19-20?
Tinc moltes ganes de començar les competicions i donaré el millor de mi.

Mirant cap enrere amb la teva experiència, què creus que has de millorar en la teva carrera esportiva per estar entre els top 15 de Copa del Món?
En haver estat lesionat al principi de la temporada passada, no vaig poder entrenar com volia en pretemporada. Però he après molt i, durant aquest temps, he pogut reflexionar. Aquest estiu, he entrenat cada dia amb total dedicació, centrat en arribar al més alt.

Objectius esportius generals de cara a la temporada 2019-2020. Què trucs estàs treballant?
Els meus objectius esportius són seguir progressant, aconseguir bons resultats i ser feliç. En Saas Fee practiquem trucs nous (també amb noms complicats haha), com ara el double Bio 1440. Parlant de trucs estic treballant en trucs que mai s’han realitzat. De fet, m’agradaria ser el primer a fer algun truc específic.

En què modalitats et vas a centrar?
Competeixo en les modalitats de BigAir i Slopestyle. Dues diferents, però similars. Prefereixo el BigAir, però la dues m’encanten i em centraré en les dues per igual. Tinc moltes ganes de començar aquesta temporada, ja que hem pensat nous trucs amb el meu entrenador.

Per a aquesta temporada hi ha freeskiers joves com són Alex i Maialen en l’Equip C o en el Grup de Desenvolupament. Heu pogut compartir entrenaments durant la pretemporada?

És positiu per a la teva evolució esportiva tenir sang jove en l’equip?
Està molt bé tenir nous joves en l’equip, especialment perquè el nostre esport es faci més gran a Espanya. A més, és positiu per als nens i nenes als quals els agrada el freestyle i vulguin arribar al nostre nivell algun dia, mantinguin la il·lusió, sabent que hi ha una federació que els pot permetre assolir els seus somnis.

Més enllà de resultats, un desig per complir en la teva carrera esportiva per a 2020?
Continuar la meva evolució.

Amb quin record et quedes de la temporada passada?
Em quedo amb la medalla que vaig aconseguir en els Campionats del Món Júnior a Nova Zelanda.

Personal
Edat: 18 anys
Estudis: Baccalauréat
Patrocinadors: Els patrocinadors de la RFEDI són Movistar, Audi i Protest, i patrocinadors personals són Quiksilver, Movement skis, Buff, Giro, Roxa skiboots i Ardentis Cliniques Dentaires