‘The Melting Point’ és un viatge que va més enllà del simple descobriment de la bellesa natural d’Itàlia: des de la glacera Calderone al Gran Sasso fins al Mont Blanc, passant per les muntanyes Sibillini i les Dolomites, és una advertència sobre els efectes que el canvi climàtic està tenint al nostre planeta i els riscos per a la seva conservació.

Però també és un estímul per adoptar un comportament virtuós i sostenible com més aviat millor, fins i tot quan es tracta de muntanyes i turisme, perquè les generacions futures no perdin la oportunitat de gaudir d’aquelles impressionants vistes que avui tant ens emocionen.

+ MIRA EN AQUEST ENLLAÇ EL CURMETRATGE

Els protagonistes del curt són els ambaixadors de Thule, Lorenzo, esquiador professional i instructor d´esquí; i Alice, esquiadora i aventurera outdoor. Al costat, guies locals de trekking i experts en muntanya exploraran els 4 llocs emblemàtics del paisatge muntanyós italià: el Gran Sasso, els Apeninos i les muntanyes Sibillini, arribant a les Dolomites i acabant al Mont Blanc.

El desglaç de les glaceres, els despreniments freqüents i els problemes de l’aigua estan augmentant els riscos i estan afectant la manera com la gent i el turisme es relacionen amb les muntanyes

Alice i Lorenzo han recollit els testimonis dels qui viuen en aquestes zones ia la muntanya cada dia, per documentar l’impacte que el canvi climàtic està tenint a l’estil de vida de les comunitats locals i a la natura dels voltants. El desglaç de les glaceres, els despreniments freqüents i els problemes de l’aigua estan augmentant els riscos i estan afectant la manera com la gent i el turisme es relacionen amb les muntanyes.

En el transcurs del seu viatge, els dos protagonistes tenen l’oportunitat de reflexionar sobre algunes solucions alternatives per a les seves aventures, de manera que amb les pròpies accions causin el menor dany possible al medi ambient i puguin marcar la diferència. Per exemple, per als viatges llargs opten per compartir el cotxe sempre que sigui possible, per als viatges curts fan servir motos elèctriques amb zero emissions.

Es tracta, doncs, d’un viatge a ritme lent que permet crear una veritable connexió amb la natura i reflexionar sobre les accions que cadascú de nosaltres pot dur a terme per reduir el nostre impacte mediambiental, contribuint a garantir un futur millor per a les generacions futures.

‘The Melting Point’ és el primer episodi d’una sèrie de continguts destinats a sensibilitzar el públic sobre els efectes concrets de l’emergència climàtica, així com sobre els comportaments que poden aportar resultats positius i que representen una oportunitat de desenvolupament i creixement per al futur.